apaOneștenii vor rămâne de luni, 24 octombrie 2016, fără apă la robinete. Compania Regională de Apă Bacău (C.R.A.B.) a luat această măsură, ca urmare a datoriilor de aproape un milion de euro pe care distribuitorul local de apă, SC Apă Canal SA, le-a acumulat.

Demersul afectează pe cei aproape 40.000 de locuitori ai orașului, în condițiile în care oneștenii și-au achitat constant datoriile la întreținere și, implicit, contravaloarea apei consumate.

Disconfortul locuitorilor orașului este cauzat de lipsa de implicare a autorității locale, care trebuia să monitorizeze în permanență plățile, să solicite de la C.R.A.B. situația exactă a datoriilor SC Apă Canal SA și să intervină pentru achitarea acestora, în condițiile în care datoriile populației către distribuitorul local nu sunt semnificative.

Toate conflictele din ultimii ani dintre Primăria Onești, C.R.A.B., SC Apă Canal SA au repercusiuni directe asupra populației și asupra calității serviciilor oferite, în condițiile lipsei investițiilor.

Situația de la Onești nu este una singulară, acum câteva zile, și locuitorii din Târgu Trotuș s-au confruntat cu seceta la robinete.

Valerian Vreme

Valerian Vreme

„Considerăm că se impune, așa cum am propus și în luna septembrie, ca din Consiliul de Administrație (C.A.) al S.C. CRAB SA să facă parte și un reprezentant din Valea Trotușului, care să susțină interesele locuitorilor din zonă. Prezența unui reprezentant local în C.A. al S.C. CRAB S. A. ar fi permis accesul la informații despre situația datoriilor Apă – Canal și s-ar fi putut trage la timp un semnal de alarmă care să ducă la evitarea situației de criză. Partidul Mișcarea Populară solicită primarului Nicolae Gnatiuc să demareze de urgență o anchetă pentru a identifica motivele care au dus la neplata facturilor către CRAB și să realizeze toate demersurile pentru ca oneștenii să fie reprezentați în consiliul de administrație al furnizorului de apă potabilă al județului”, a declarat deputatul Valerian Vreme, președinte Partidul Mișcarea Populară Bacău.