De Ziua Armatei garnizoana Bacău a programat o serie de acțiuni spectaculoase: expoziție de tehnică militară în parcarea mall-ului, fanfară militară, defilare, retragere cu torțe.

Pentru sărbătorirea Zilei Armatei României, garnizoana Bacău va organiza în perioada 19-25 octombrie o serie de activităţi pentru promovarea imaginii Armatei României.

În cadrul programului „Ziua Armatei României în Şcoli”, vor avea loc vizite la Colegiul Tehnic de Comunicare „Nicolae Vasilescu-Karpen” şi la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” în data de 20.10.2017.

Militarii le vor împărtăşi tinerilor experienţe personale din misiunile internaţionale şi locul şi rolul fiecărei categorii de forţe în Armata României. Totodată, reprezentanţii Birourilor de Informare Recrutare, le vor prezenta elevilor avantajele alegerii unei cariere militare.

Pe 24 octombrie, ora 14.00, la Cercul Militar Bacău, va avea loc un simpozion dedicat Zilei Armatei României, organizat în colaborare cu Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, filiala Bacău, urmat de un spectacol în care vor susţine recitaluri: Muzica Militară a garnizoanei Bacău, grupul coral „Oituz”, grupul folk „Senin” şi Ansamblul Folcloric „Plaiuri Băcăuane”.

În data de 25 octombrie, între orele 11.00 şi 18.00, în parcarea de la Arena Mall din Bacău va avea loc o Expoziţie de Tehnică Militară din dotarea instituţiilor din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Vizitatorii vor putea asista la exerciţii demonstrative privind intervenţia integrată a structurilor de ordine publică şi pentru situaţii de urgenţă.

În aceeași zi, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Central din Bacău, va avea loc un ceremonial militar şi religios, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori, iar în încheiere, garda de onoare va defila pe acordurile muzicii militare a garnizoanei Bacău.

Seria activităţilor dedicate Zilei Armatei României se va încheia la ora 19.00, când militarii garnizoanei Bacău vor participa la retragerea cu torţe pe traseul Parcul Trandafirilor – Cimitirul Central.