Ziua de 14 Noiembrie, ca Zi internațională de luptă împotriva diabetului, a fost marcată la Bacău de o acțiune a Lions Club.

„Cunoscând activitatea de notorietate a celor de la Lions Club în domeniul sprijinirii, în special, a copiilor cu această boală, DGASPC Bacău a fost alături în această campanie de informare și conștientizare. Lupta împotriva diabetului a celor de la Clubul Lions, cărora ne-am alăturat cu toată disponibilitatea, este o luptă pentru îmbunătățirea vieții, consolidarea familiilor și revitalizarea comunităților”, a explicat Marian Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Astfel, în Piațeta Tricolorului, 58 de beneficiari și salariați ai DGASPC Bacău și 31 de elevi, voluntari din partea Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan Cel Mare” au primit informații noi de la reprezentanții Lions Club. Apoi, au distribuit ei înșiși fluturași cu cele mai utile, dar și îngrijorătoare, cunoștințe despre ceea ce înseamnă diabetul.

Diabetul este una dintre bolile cu cea mai rapidă creștere în lume care afectează 422 de milioane de oameni de toate rasele, nivelurile de viață și vârstele, chiar și copiii.