Jurnaliștii băcăuani au participat ieri, 15 noiembrie 2017, la o slujbă de pomenire oficiată de ÎPS Arhiepiscop Ioachim pentru toți reprezentanții mass-mediei mutați la cele veșnice, dar și pentru tinerii morți în tragicul accident de la clubul Colectiv din capitală, în urmă cu doi ani.

Slujba, devenită tradiție, s-a desfășurat la Biserica Sfântul Gheorghe, acolo unde un sobor de preoți din Protopopiatul Bacău și câțiva ziariști s-au adunat în rugăciune.

Au fost pomeniți: Cezara Duță, Poe (Claudiu Boangiu), Mircea Lupu, Gina Baciu, , Marius Popa, Constantin Bursuc, Alexandru Ungureanu, Dumitru Mitulescu, Constantin Nancu, Stelian Nanianu, Gheorghe Lupu, Măndica Mardare, Constantin Maftei, Vasile Pruteanu, Eugen Șendrea, Alexandru Grigorescu, Toma Jâmneală, Florin Pavăl, Nicolae Bursuc. Între tinerii pomeniți au fost Teodora Maftei, Andra Toader și Ionuț Maior.

În cuvântul său, arhiepiscopul Ioachim a amintit despre deja tradiționala întâlnire cu jurnaliștii în perioada Postului Crăciunului și despre misiunea lor de a face lumea mai bună.

„Întâlnirea de astăzi a avut ca prim obiectiv să facem pomenire tuturor acelora care provin din breasla dumneavoastră, a dragilor jurnaliști care aduceți în casele fiecăruia dintre noi informațiile despre mersul lumii și al evenimentelor pentru ca toată lumea să i-a cunoștință despre ele. Jertfa trebuie să fie întotdeauna cu motivație și motivația este aceea de a atinge scopul pentru care noi suntem în această viață, mântuirea și asemănarea cu Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.