La Spitalul Județean de Urgență Bacău a fost inaugurată o nouă secție de oncologie, investiție în valoare de două milioane de lei şi a fost finanţată de Consiliul Judeţean Bacău.

Lucrările au durat 12 luni şi au presupus atât intervenţii asupra clădirii cât şi dotări dintre cele mai moderne.

Secţia de oncologie vine în completarea celei de radioterapie şi oferă tratamente de chimioterapie pentru pacienţii oncologici. Clădirea este renovată complet şi pune la dispoziţia pacienţilor un număr de 35 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 5 paturi pentru spitalizare de zi. Capacitatea este de 240 de pacienţi pe lună, însumat, atât pentru spitalizarea de zi cât şi continuă.

Aparatura şi dotările secţiei sunt de ultimă generaţie, un exemplu în acest sens fiind hota pentru dizolvarea medicaţiei chimioterapice. Aparatul prelucrează în condiţii de maximă siguranţă şi precizie citostaticele, apartură similară fiind doar în centrele oncologice din ţară.

Alături de suportul medical, secţia de oncologie oferă şi suport psihologic pentru pacienţii bolnavi de cancer. Psihologul secţiei, specializat în consiliere oncologică ajută persoanele cu acest diagnostic să facă faţă, din punct de vedere psihologic, şocului şi traumelor provocate de acest diagnostic.

Tot în acest context, secţia oferă şi terapii specializate, cum este terapia prin artă prin care bolnavii sunt ajutaţi să lupte, psihologic, cu boala.