Camera de Comerț și Industrie organizează, în premieră, „Ziua Economiei Băcăuane”, în parteneriat cu Prefectura și Consiliul Județean.

Evenimentul se va desfășura pe 12 decembrie la Ateneu și va include tradiționalul Top județean al firmelor, ajuns la a 25-a ediție.

Va fi făcută și o prezentare a stării economiei băcăuane dar și o retrospectivă a celor 100 de ani în economia județului Bacău.

Topul firmelor a fost conceput diferit de cele din anii anteriori. Structura clasamentelor este făcută pe cinci secțiuni (Agricultură, Industrie, Construcții, Comerț, Servicii), pe 13 domenii de activitate și 196 de grupe de activitate. Au fost luate în calcul cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat.

Va fi prezentat și un Top 25, al celor mai bune firme din ultimii 25 de ani, pe patru categorii, inclusiv Topul exportatorilor.

Vor ma fi acordate, firmelor, instituțiilor și unor personalități băcăuane din comunitatea economică și politică, distincții omagiale: Meritul Centenar Industrial, Distincția Centenarium, Medalia Ziua Economiei Băcăuane, Trofeul CCI și insigne CCI.