”Bacăul, micul Imperiu latin”

Olimpiadele Naționale pentru elevii de clasele V – XII bat la ușă. Zeci de elevi din județul Bacău se prezintă, de altfel, la această competiție în fiecare an și, nu puțini, se întorc acasă cu premii valoroase. Au fost prezente în studioul emisiunii ”De Bacău” Laura Plotogea și Ștefana Radu, două eleve de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”. Cele două tinere vor participa anul acesta la Olimpiada Națională de Limba Latină, disciplină la care cele două au obținut anul trecut locul întâi, respectiv locul doi. Poziții care le-au asigurat, de altfel, și participări la Olimpiade Internaționale de Latină. Am discutat despre performanță, despre ce înseamnă să fii olimpic în România, cum sunt stimulați tinerii să participe la astfel de concursuri și, nu în ultimul rând, care este secretul faptului că Bacăul domină de câțiva ani clasamentul pe țară la Olimpiada Naționala de Limba Latină.

Posted by De Bacău on Monday, 11 April 2016

Olimpiadele Naționale pentru elevii de clasele V – XII bat la ușă.
Zeci de elevi din județul Bacău se prezintă, de altfel, la această competiție în fiecare an și, nu puțini, se întorc acasă cu premii valoroase.
Au fost prezente în studioul emisiunii ”De Bacău” Laura Plotogea și Ștefana Radu, două eleve de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”. Cele două tinere vor participa anul acesta la Olimpiada Națională de Limba Latină, disciplină la care cele două au obținut anul trecut locul întâi, respectiv locul doi. Poziții care le-au asigurat, de altfel, și participări la Olimpiade Internaționale de Latină.
Am discutat despre performanță, despre ce înseamnă să fii olimpic în România, cum sunt stimulați tinerii să participe la astfel de concursuri și, nu în ultimul rând, care este secretul faptului că Bacăul domină de câțiva ani clasamentul pe țară la Olimpiada Naționala de Limba Latină