[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”galerie necula”]
Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, a cerut astăzi demisia lui Răzvan Găină, directorul CRAB, și a lui Gabriel Stănică Lupu, președintele CA al CRAB.

Necula îi consideră pe cei doi vinovații principali de criza apei din municipiul Bacău.

Găină pentru că nu a reușit, în perioada de când este director, să pună la punct sistemul de rezervă de apă al orașului. Lupu pentru că, în calitate de președinte al CA, nu a făcut nimic pentru ca Bacăul să aibă parte de servicii de calitate în ceea ce privește apa.

”Domnul Găină nu a cerut decidentului politic să se facă sistemul care să asigure rezerva de apă pentru oraș necesară atunci când sunt avarii. Putea, și stătea chiar în atribuțiile domniei sale, să facă acest sistem printr-un proiect cu fonduri europene pe linia POIM. Din punctul meu de vedere a gestionat prost acest sistem”, a declarat Necula.
Primarul municipiului a explicat că pentru Bacău crearea unui sistem care să asigure rezervă de apă orașului este o prioritate și că, în cel mai scurt timp, el va trebui făcut.

”În acest moment există un proiect al unui inel de recirculare dar fără conectare la cele două puțuri din Mărgineni și Gherăiești. Practic acum trebuie refăcut acest proiect și nu înțeleg de ce el nu a fost făcut încă de la început în mod corect. Adică să fie conectat la cele două puțuri”, a mai spus Cosmin Necula.

Chiar dacă primarul a cerut demisia lui Găină, edilul a confirmat că a avut o discuție cu directorul CRAB iar acesta din urmă a refuzat să dea curs solicitării lui Necula.

”Voi forma o comisie din consilieri locali, reprezentanți din AGA și doi reprezentanți ai primarului în persoana domnilor Sebi Calancea și Ion Popa. Această comisie va avea rolul de a certifica dacă domnul Găină conduce sau nu bine. Găină are un contract în baza ordonanței 109 și voi face toate demersurile legale pentru ca domnii Găină și Lupu să își vadă de drum”, a mai declarat Cosmin Necula.