Câinele care a mușcat un copil de șase ani în timp ce se afla la locul de joacă a fost identificat de autorități. Incidentul s-a petrecut în municipiul Bacău în luna august.

maidanezi

Patrupedul era crotaliat iar în prezent acesta se află la adăpostul administrat de Primăria Bacău. Prezent în emisiunea ”DE Bacău”, primarul Cosmin Necula s-a arătat foarte îngrijorat de situația în care se află municipiul la capitolul ”maidanezi”.

Edilul este decis să scape orașul de patrupede iar persoanele care vor continua să protejeze astfel de animale, fără să își asume până la capăt responsabilitatea creșterii lor, să plătească dacă au loc incidente similare cu cel din luna august.

Dacă tata iese în parc cu un câine comunitar și nu are grijă de el, atunci îl ridic și pe câine și pe tata. Nu este normal că oamenii să protejeze astfel de animale doar o perioadă de timp și apoi să le lase libere pe stradă”, a declarat Necula în timpul emisiunii.

Tot în cadrul emisiunii primarul a dezvăluit că patrupedul care a mușcat copilul a fost ascuns după incident în casa unei persoane, fără să dezvăluie însă cine este aceasta.

Nu este normal, nu pot accepta așa ceva. Un animal crotaliat mușcă un copil. După incident cineva vine și ia câinele în casă. În acest moment avem capacitatea de a adăposti toți câinii care circulă liberi pe străzi și vă garantez că în scurt timp voi curăța orașul de ei”, a mai spus Cosmin Necula.