Mircea Fechet, consilier lopnl-safical PNL, a anunțat, într-o conferință de presă, că a depus la Primăria Bacău un proiect ce vizează transparența procedurilor de achiziție publică.

Fechet aduce ca argument în demersul inițiat de PNL faptul că, în primăvara acestui an, a fost abrogată de către Guvern vechea legislație privind achizițiile publice.

 

Concret, proiectul depus de liberali prevede ca toate contractele de achiziție publică se vor afișa scanate pe site-ul primăriei, într-o secțiune dedicată, împreună cu actele adiționale. Totodată, proiectul propus de Fechet prevede ca factorul de evaluare să nu mai fie prețul cel mai mic. ”Prețul cel mai scăzut nu se va utiliza decât în situații excepționale, motivate printr-o notă justificativă”, se arată în proiectul depus de consilierul PNL.

Dacă acest proiect va ajunge să fie dezbătut în Consiliul Local și votat de consilieri, pe site-ul Primăriei Bacău se vor publica toate anunțurile de participare, inclusiv pentru achizițiile directe. „Să nu mai aleagă o firmă la întâmplare, ci să se publice pe site, ca să fie o concurență loială”, a precizat inițiatorul proiectului.

Conform lui Mircea Fehet, concurența va fi, totuși, limitată, la furnizori cu sediul social sau măcar angajați din județul Bacău, procedură ce ar fi permisă de legislație.