agentie-de-turism

Peste 70 la sută din agențiile de turism din România nu au o poliță de insolvență și faliment”. Declarația a fost făcută de către  Dumitru Nănescu, directorul agenției de turism Inter Tour din Bacău.

Acesta este, de altfel, și motivul care poate conduce, în orice moment, la o situație similară cu cea creată de agenția de turism Mareea care nu a mai putut onora vacanțele la aproape 1000 de turiști.

Concret, conform explicațiilor oferite de Dumitru Nănescu în cadrul emisiunii ”De Bacău”, lipsa unei polițe de insolvență și faliment conduce în final, în cazul unui faliment, la imposibilitatea achitării contravalorii biletului de vacanță către clienții care nu au mai  apucat să beneficieze de acesta.

Firmele de asigurări nu sunt interesate să încheie astfel de polițe din simplu motiv că majoritatea agențiilor nu pot prezenta o bonitate a activității lor. Asta în ciuda faptului că legea obligă agenții de turism să dețină o astfel de poliță”, a declarat Nănescu.

Costurile unei polițe de insolvență și faliment sunt, în acest moment, cuprinse între 500 și 1000 de euro pe an iar în România sunt prezente pe piața de turism până în 2000 de firme.