pubele-de-gunoi-pentru-reciclare

Deputatul Valerian Vreme îl acuză pe Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, de creșterea prețului perceput pentru metru pătrat de gunoi ridicat dar și de situația incertă în care se află celula 2 a gropii de gunoi.

Nemulțumirile au fost exprimate în cadrul unei conferințe de presă organizate de Vreme la sediul PMP.

S-au alocat 40 de milioane de euro inutil în salubritatea Bacăului. Mă întreb cum s-a negociat cu firma Romprest, cum a fost făcută licitația care a dus la acesată creștere cu 50% a prețului pentru metrul cub la gunoi? Poate că domnul Benea, cel care s-a implicat în această chestiune de interes public, care este salubritatea, și cel care s-a lăudat cu investițiile de milioane de euro în salubritatea județului, ar trebui să le explice locuitorilor de ce sunt nevoiți să achite un tarif atât de mare”, a declarat Valerian Vreme.

În urma încheierii contractului dintre ADIS și Romprest, prețul pentru metrul cub de gunoi ridicat a crescut de la 5,90 lei pe lună de persoană, la 9,25 lei pe lună de persoană, în mediul urban.

La începutul acestui an, în urma licitaţiei organizate de ADIS Bacău, a fost atribuit către Compania Romprest Service S.A., contractul de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului de colectare şi transport a deşeurilor municipale. Dintre cele 93 de UAT-uri, contractul acoperă 65 de localităţi ale județului Bacău. Municipiul Bacău şi alte 22 de localităţi nu fac obiectul contractului.

Din 2010, la nivelul județului Bacău, prin înființarea ADIS, s-au făcut investiții de aproape 40 de milioane de euro, în tot județul, în sistemul de management integrat al deșeurilor.

Dacă tot iese în conferințe de presă alături de actualul președinte al C.J., domnul Benea ar face bine să iasă să spună ce lasă în urmă în ceea ce privește planul integrat de management al deșeurilor. Nu cifrele de pe hârtie. Îi propun să vorbim despre realități, despre situațiile pe care le-a generat indiferența și proasta gestionare a unor proiecte care ar fi trebuit să însemne confort și modernizare, nu servicii îndoielnice, la prețuri mari”, a mai declarat Valerian Vreme.