drum-judetean-1

Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că reabilitarea drumului județean 243B, Fântânele – Motoșeni, nu a fost realizată în termenii stabiliți în contractul de execuție.

Vinovată de eșecul execuției, este, conform declarației făcute de Brașoveanu, firma Roman Impex din Adjud, cea care a semnat contractul de execuție pe data de 17 septembrie 2014, contract care are stipulată ca dată de finalizare 25 septembrie, 2016.

În acest moment graficul de lucrări este realizat în proporție de 43 la sută. Este mult în urmă. Când am preluat șefia CJ am vorbit cu constructorii și mi-au zis că totul este sub control și că vor finaliza lucrările la timp. Am mai făcut o vizită de atunci și am constatat că situația nu era prea roz. Au fost probleme de execuție deși bani au fost, vreme bună a fost, totul a decurs favorabil pentru terminarea la timp a contractul însă, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Sorin Brașoveanu.

Pașii următori sunt, conform celor spuse de președintele CJ, organizarea unei alte licitații însă asta nu înainte de activarea clauzelor din contractul încheiat cu firma Roman Impex.

”Va fi o altă licitație dar…pe banii cui? Nu putem face altceva decât să ne prevalăm de clauzele contractuale și să facem notificările necesare”, a mai spus Brașoveanu.

Conform contractului încheiat între CJ, prin Direcția de Drumuri, cu firma Roman Impex, valoarea contractului de reabilitare a drumului Fântânele – Motoșeni este de peste 12,5 milioane de lei cu TVA, iar până în acest moment au fost executate lucrări în valoare de 5,5 milioane de lei cu TVA.