uton-onesti

UTON a reintrat în proprietatea statului, mai precis a ANAF, la decizia instanțelor,care au decis că societatea reintră în proprietatea statului. Decizia a fost luată ca urmare a procedurii de faliment și a datoriilor acumulte către bugetul statului.

Datoriile au fost accumulate în mai mulți ani iar acționarul majoritar, Marian Iancu, nu le-a mai plătit. UTON și-a încetat activitatea și a intrat în insolvență, ulterior în faliment”, a declarat Valerian Vreme.

Soarta acestei întreprinderi va fi decisă în continuare de statul român care are la dispoziție două posibilități. Fie va hotărî să înstrăineze activele, fie să caute o soluție pentru a o pune în funcțiune.

Vă reamintesc că Uton Onești, controlată de Marian Iancu, a intrat în insolvență în
2013, la cererea unor creditori și a Direcției Generale a Finanțelor Publice care scoseseră la licitație, în prealabil, activele Uton, pentru 10,6 milioane de lei. Am sugerat deja ca întreprinderile aflate în dificultate de pe platforma industrială Onești să fie preluate de stat, practic naționalizate. Mă refeream la RAFO, la UTON și la CAROM Onești. Acest lucru s-a și întâmplat în cazul UTON, iar eu cred în continuare că aceasta este o soluție
”, ne-a declarat deputatul oneștean Valerian Vreme.