manolescu

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va acorda Academicianului Prof. univ. dr. Nicolae Manolescu titlul de Doctor Honoris Causa. Ceremonia de decernare a titlului va avea loc în Aula Universității pe 27 octombrie, ora 10:00.

„Contribuţia lui Nicolae Manolescu la viaţa intelectuală a Bacăului s-a concretizat prin participarea la manifestări literare și prin colaborările consistente şi de durată pe care le-a avut cu presa culturală locală. Astfel, în anii ʼ80 ai secolului trecut, a fost titularul unei cronici de idei la prestigioasa revistă „Ateneu”. O parte dintre cele 40 de cărți scrise de Nicolae Manolescu sunt repere de primă importanţă în bibliografiile de specialitate ale studenţilor filologi de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău”, a declarat Conf. Univ. Dr. Cristina Cârtiță – Buzoianu, prorector pentru etica şi imaginea universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Manolescu este membru al Academiei Române, Preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, fost ambasador al României la UNESCO, una dintre vocile de mare prestigiu şi autoritate în critica şi istoria noastră literară, Profesor emerit al Universităţii din Bucureşti, decorat cu „Ordinul Serviciul Credincios în rang de Mare Cruce”, cu „Ordinul Steaua României în rang de Mare Cruce” (cea mai înaltă distincție a statului nostru) și cu medalia şi titlul „Officier de lʼOrdre des Arts et des Lettres”, din partea Ministerului Educației Naționale, Învățământului Superior și Cercetării din Franța.