fotbal-1

Timp de o săptămână, respectiv în perioada 16-23 octombrie, o echipă de arbitri din Bacău, însoțită de președintele  AJF Bacău, Cristian Sava, s-a aflat în Germania, la invitația Asociației Regionale de Fotbal din Westfalia.

În acest interval de timp, cei patru oficiali băcăuani au participat, alături de alți 29 de tineri arbitri din Westfalia, la un curs intensiv ce a cuprins teme teoretice, precum și susținerea unor teste fizice. Pe lângă acestea, echipa de arbitri a avut ocazia să oficieze și două jocuri, respectiv partidele dintre TUS Haltern – Preussen Munster (U19) și FC Wellinghofen – Viktoria Resse (U16).

fotbal-2

Înaintea partidei de la Haltern, delegația băcăuană a avut parte de o surpriză plăcută după ce în vestiarul arbitrilor și-a făcut simțită prezența fostul campion mondial cu națională Germaniei și fost jucător la Real Madrid, Dortmund și Schalke 04, Christoph Metzelder, actualmente manager general la echipa din Haltern. Foarte jovial, acesta s-a întreținut minute bune cu delegația băcăuană, după care le-a urat succes acestora în partida ce avea să urmeze.

 

În tribune, la Leverkusen – Tottenham

Între meciurile oficiate și cursuri, cei patru băcăuani au urmărit pe viu și trei partide. Prima dintre ele s-a disputat la Hamm și a fost din campionatul Oberliga Westfalen (liga a 5-a), iar apoi a urmat un joc de cinci stele, din Liga Campionilor, respectiv duelul dintre Bayer Leverkusen și Tottenham Hotspur. Ultimul joc a fost cel de la Paderborn dintre echipa locală SC Paderborn 07 și FC Hallascher. Programul a cuprins și vizitarea unor orașe importante din zona, precum Munster, Dortmund (Muzeul Fotbalului German) și Koln, dar și studierea a tot ceea ce înseamnă „Schalke 04”, un club foarte bogat din Germania”.

fotbal-3

Echipament sportiv pentru copiii din mediul rural

Președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău s-a întâlnit la sediul FLVW cu omologul său, Gundolf Walaschewski, dar și cu vice-le Manfred Schnieders, tema discuției fiind legată de cum va continua acest parteneriat dintre AJF Bacău și Asociația de Fotbal din Westfalia, care a ajuns să aniverseze un an de existență. Cele două părți au căzut de comun acord că acest parteneriat să presupună, pe lângă schimbul de experiența în privința arbitrilor și alte teme comune.

fotbal-4

 

În perioada următoare, antrenorii de copii și juniori din Bacău vor avea ocazia să participe la cursuri teoretice și practice în Germania, în timp ce echipele de copii și juniori din Bacău ar putea participa la diferite turnee organizate de către FLVW.

 

O altă temă importantă a discuției a fost cea legată de sprijinul FLVW în ceea ce privește echipamentul sportiv destinat copiilor din mediul rural. Astfel, oficialii germani au dat asigurări că vor veni cu echipament sportiv pentru a fi dat spre folosință copiilor din mediul rural, în cadrul unui proiect intitulat „AJF-Mobil”, derulat de AJF Bacău, ce ar urma să înceapă anul viitor.