Inswater-drop2titutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică cu COD GALBEN valabilă pentru intervalul 11 octombrie, ora 18 – 13 octombrie, ora 16.

Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

În județul Bacău sunt vizate cursurile de apă din bazinele hidrografice Trotuș, Bârlad și afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu al Siretului.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12.10.2016 ora 06:00 – 12.10.2016 ora 24:00 pe unele râuri din bazinul hidrografic Trotuș.

În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează evoluția cantitativă și calitativă a fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice”, se precizează într-un comunicat al Administrației Bazinle Siret.