fraude-bancare

Un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bacău a făcut sesizare la poliție cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a oferit telefonic un voucher de reducere cumpărături, pentru care trebuie să achite o taxă de curierat de 25 lei.

În baza celor sesizate, la faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică,
care a depistat, la domiciliul reclamantului, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Alba, care încerca să-i înmâneze un voucher cu elemente evidente de falsificare, cerându-i o taxă de curierat.

În urma controlului efectuat asupra bărbatului în cauză și a autovehiculului cu
care se deplasa acesta polițiștii au găsit alte 27 de vouchere emise de site-ul de internet, o listă cu persoane cărora le-a fost livrate astfel de vouchere în ultimile 4 zile, precum și 6 chitanțe de depunere a sumei totale de 4.448 de lei în contul unei societăți comerciale.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că cetățenii erau contactați telefonic de către
persoane care le găseau numerele de telefon pe site-uri de vânzare – cumpărare și drept „răsplată” pentru postarea anunțurilor pe acest site le ofereau vouchere cu reduceri substanțiale la anumite magazine. Persoanele în cauză primeau o hârtie tipărită format A4, fără elemente de siguranță, pentru care trebuiau să achite o așa-zisă taxă de curierat”, se precizează într-un comunicat la Inpectoratului Județean de Poliție Bacău.

Cercetările au fost continuate şi în data de 08 octombrie, s-au efectuat verificări la magazinele menţionate pe vouchere, ca oferind pretinsele reduceri, stabilindu-se că acestea nu oferă astfel de beneficii.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul
săvârșirii infrac iunii de înșelăciune