eleviPrimăria a anunțat că în municipiul Bacău, mâine, școlile vor funcționa în regim normal.

Precizarea este binevenită, după isteria de astăzi:

Informare de presă

Începând cu ora 18.00, în această seară, avertizarea Cod Portocaliu de ploi a încetat, iar de mâine dimineață programul unităților școlare din Municipiul Bacău revine la normal.

Ca președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU), am apreciat că sistarea preventivă a cursurilor, începând cu ora 11.00 a zilei de miercuri, a fost în măsură să-i ferească pe elevi de posibilele consecințe negative ce ar fi putut apărea pe fondul cantităților mari de precipitații.

În calitate de șef al CLSU, sunt obligat de lege să iau „toate” măsurile preventive ce se impun pentru evitarea urmărilor nefaste pe care populația le-ar putea suporta. Încă de la primele ore ale dimineții am primit date privitoare la inundarea unor grădinițe și școli, iar având în vedere că avertizarea cu Cod Portocaliu continua până la ora 18.00 am decis că sistarea cursurilor este o măsură preventivă necesară.

Reamintesc tuturor că în această vară ne-am confruntat cu o situație similară, mai multe școli din oraș și anexe ale acestora fiind inundate în urma ploilor abundente căzute. La acel moment, nu a existat o avertizare meteo cu privire la cantitatea de precipitații. De această dată, miercuri am avut Cod Portocaliu, cu căderi semnificative de ploi și perspectiva iminenței unor inundații.

Mulțumesc tuturor părinților care au trecut peste inconvenientele create și au înțeles că, în viziunea primarului Municipiului Bacău, securitatea copiilor este pe primul plan!

Primarul Municipiului Bacău

Cosmin Necula