vremeÎncepând din data de 4 octombrie, vremea se va răci apreciabil, astfel că valorile de temperatură vor deveni în perioada 5 – 6 octombrie mult mai coborâte decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie; mediile maximelor vor fi de 10…16 grade şi ale minimelor de 4…8 grade.

Temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă.

prognozaPe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

În cea de-a doua săptămână se estimează o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne, ce vor urca spre 16…18 grade la sfârşitul intervalului de prognoză, atunci când vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie.

Prima săptămână a intervalului de referinţă va fi caracterizată de intervale cu ploi frecvente ce pot fi local mai importante cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.