loteria-vizelor

Startul la înregistrarea electronică în Programul ”Diversity Visa” al Statelor Unite începe astăzi, 4 octombrie 2016, la orele 19:00, ora României. Doritorii pot face acest lucru numai până luni, 7 noiembrie 2016, la orele 19:00, ora României.

Pentru a putea participa la programul din acest an, cei care s-au decis să își încerce norocul la ”Loteria Vizelor” sunt rugați să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov<http://www.dvlottery.state.gov> în cursul perioadei de înregistrare. Acolo pot găsi formularul de participare (E-DV) și informațiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare numai pe pagina de internet E-DV.

Îi încurajăm cu tărie pe cei care doresc să participe să își completeze și să își trimită singuri cererile de participare. Participanții pot alege ca altcineva să trimită cererea în numele lor, dar ar trebui să fie precauți dacă persoana care se oferă să îi ajute încearcă să le ceară o taxă – rețineți, formularul online este simplu și nu se percepe nicio taxă pentru a participa. Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, sau un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistență, se poate trimite o singură cerere de participare în numele fiecărei persoane”, se precizează într-un comunicat al Ambasadei SUA la București.

Totodată, este foarte important ca participanții la program să își tipărească pagina de confirmare generată online și să o păstreze până la data de 30 septembrie 2018.

Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecționată și de a obține informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviu, dacă cererea fost selecționată.

Participanții nu trebuie să permită altor persoane să le păstreze pagina de confirmare, ci să și-o păstreze astfel încât să poată verifica independent situația cererii lor de participare.

De asemenea, se atrage atenția asupra unei noi cerințe, aceea de a trimite o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, fără să purtați ochelari. Cereri de participare însoțite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare în programele anterioare vor fi descalificate.

Începând cu data de 2 mai 2017, participanții la programul DV-2018 își vor putea folosi numărul de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov<http://www.dvlottery.state.gov> , dacă cererea lor a fost selecționată.

Pe pagina Entrant Status Check participanții selecționați vor fi informați despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei și membrii de familie eligibili.

Departamentul de Stat nu folosește poșta electronică (e-mail) pentru a-i înștiința pe participanți că au fost selecționați pentru programul Diversity Visa.
Informația este disponibilă numai pe Entrant Status Check. Cei care vor participa la program sunt avertizați să nu dea crezare niciunui e-mail care îi informează că au fost selecționați să solicitate o viză în programul DV.

Aceste e-mailuri înșelătoare sunt trimise de persoane de rea credință cu intenția de a obține sume de bani de la aplicanți. Cei care primesc o astfel de înștiințare, sunt rugați să o transmită celei mai apropiate ambasade sau celui mai apropiat consulat SUA. Date suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet www.usvisas.state.gov/dv/fraud<http://www.usvisas.state.gov/dv/fraud> pentru informații complete și curente despre programul Diversity Visa.