4-nou

Peste 700 de tineri din municipiul Bacău au participat la o dezbatere pe tema consumului de droguri organizată de CIADO. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Vară ”Radu Beligan”, acolo unde, alături de organizatori și tineri au fost prezenți atât Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău cât și Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Cei doi le-au vorbit tinerilor despre riscurile la care se supun cei care ajung să consume droguri dar și despre alternativele la care pot apela pentru a nu fi atrași spre consumul de stupefiante.

Alternativă propusă însă de organizatori tinerilor este cea a unui schimb. ”Propunem artă contra drog. Adolescența este vârsta de transformare fizică și mentală cu multe provocări sociale mici și mari, cărora adolescentul trebuie să le facă față atunci când pășește în afara granițelor securității casei părintești. Presiunea de grup, dorința de a deveni adult, reducerea presiunii de zi cu zi, imitarea mass-mediei și a filmelor sunt unele dintre cele mai importante motive pentru care un copil novice recurge la consumul de droguri, alcool, țigări, marijuana, LSD, heroină, fără a cunoaște, de fapt, consecințele acestui act în viitor”, le-au explicat organizatorii tinerilor prezenți la eveniment.