cci-bacauCamera de Comerț și Industrie Bacău organizează anual singurul eveniment de business al comunității de afaceri băcăuane, dedicat societăților comerciale care, prin rezultatele lor, reușesc ca de la un an la altul sa aducă plus valoare economiei locale.

Mâine, 17 noiembrie, va avea loc cea de a 23-a ediție a Galei Laureaților – Topului Firmelor Bacău.

În urma analizei rezultatelor economico – financiare din anul 2015, conform metodologiei de realizare a Topului Firmelor, din cele 10.013 firme cu activitate din județul Bacău, au fost eligibile 6.137 firme, iar pe primele 3 locuri s-au clasat 904 firme.

Clasamentele s-au întocmit pe baza punctajului rezultat din suma ponderată a indicatorilor, fiind considerate clasate firmele care se află pe primele 3 locuri din clasa de mărime, domeniul de activitate și secțiunea în care activează.

Clasamentele sunt întocmite pe structura Secțiunilor Camerei – Agricultură, Industrie, Construcții, Comerț și Servicii, pe domenii și subdomenii de activitate, fiecare domeniu și subdomeniu la rândul lui fiind structurat pe grupe de mărime.

În total, la ediția 2016, cele 904 firme clasate pe primele 3 locuri in Topul Firmelor 2016, au realizat:

– Cifra de afaceri : 2.946,3 mil. Euro, reprezentând 73,85% din total cifra de afaceri din județ

– Profit: 317 mil Euro, reprezentând 75,3% din total profit al firmelor din județ

– Nr. salariați: 39.853, reprezentând 56,35% din total nr. salariați

Comparativ cu ediția din 2015, când în clasamentul Topul Firmelor Bacău s-au clasat pe primele 3 locuri un număr de 807 firme care au realizat la nivelul anului 2014, 73% din total cifră de afaceri la nivel de județ, 60% din total profit și peste 70% din total număr de angajați, se constată:

– creștere a numărului de firme clasate în ediția 2016

– creștere a profitului realizat de firmele clasate în Top, la nivelul ediției din 2016

– Scădere a numărului de angajați a firmelor clasate pe primele 3 locuri in ediția 2016

La Gala Laureaților Topului Firmelor sunt nominalizate firmele care au acceptat condițiile legate de metodologie si de participare la festivitate, includerea în Catalogul Topul Firmelor și promovarea acestora în calitate de laureate ale acestei ediții.

Prin recunoașterea, promovarea și evidențierea firmelor a căror rezultate contribuie la crearea de locuri de muncă, dezvoltarea durabilă a județului și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi, Gala Laureaților Topului Firmelor își propune să încurajeze dezvoltarea spiritului antreprenorial și să capaciteze factorii politici și administrativi pentru asigurarea condițiilor necesare inițierii, dezvoltării și internaționalizării afacerilor.

Detalii despre metodologie, informații despre istoricul celor 22 de ediții cât si detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.topulfirmelorbacau.ro.