20-nov-5

Pe 20 noiembrie 2016, lumea întreagă a marcat Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie.

În acest context, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii rutieri şi de ordine publică, au desfăşurat o serie de activităţi preventive în municipiile Bacău, Oneşti şi Moineşti.

Aceste acţiuni au avut drept scop atragerea atenţiei tuturor participanţilor la traficul rutier asupra faptului că, imprudenţa în trafic poate pune în pericol viaţa şi sănătatea.

În  cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au  promovat cu  precădere atenţia   în   trafic, respectiv respectarea   normelor   rutiere   în   circulaţia   pe   drumurile   publice, conştientizarea impactului social şi al costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, precum şi a riscurilor la care sunt expuşi pietonii prin traversarea neregulamentară a drumului public. Pentru conducătorii auto s-au desfășurat acțiuni ce au avut în vedere pericolul la care se expun aceștia prin conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirii vitezei   legale,   depăşirilor   neregulamentare   sau   neacordării   priorităţii   de trecere a vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, sau chiar şi prin nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă.

Informarea participanţilor la traficul rutier a fost susţinută şi de distribuirea a peste 200 de materiale cu recomandări preventive.