_mg_8832-mic

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a prezentat astăzi, în fața presei, principalii candidați la alegerile parlamentare din 11 decembrie, 2016.

Lucian Stanciu-Viziteu, locul unu pe lista de la Camera Deputaților, Mihai Gârbă, locul unul pe lista de la Senat și Liliana Boholțeanu, locul doi pe lista de la Camera Deputaților, au fost cei trei membri USR care au explicat de ce vor să ajungă în Parlamentul României dar și ce își propun să facă dacă vor primi votul românilor pentru a-i reprezenta în Parlament.

După ce și-au prezentat pe scurt CV-urile, cei trei au explicat, într-un mod metaforic, realizările ce au avut loc, în Bacău, în ultimii 12 ani. ”Am aici, în mână, o mapă roșie în care sunt trecute toate realizările pe care le-a făcut PSD-ul. După cum vedeți, ea este goală”, a spus Lucian Stanciu-Viziteu, candidatul care va deschide lista la Camera Deputaților.

După un doctorat în finanțe, obținut în Franța la Universitatea din Grenoble, cu calificativul ”Summa cum laude”, Lucian Stanciu-Viziteu a explicat prioritățile pe care le promovează USR-ul. ”Primul lucru, fără de care nimic nu se poate, este să oprim furtul din bani publici. Fără acest lucru, vorbim degeaba de 6 la sută pentru educație sau de 6 la sută pentru sănătate. Al doilea lucru este reindustrializarea României. USR-ul, și eu implicit, vorbește de o industrie creativă, care aduce plus valoare mare. Nu ne putem compara cu India sau China la industria manufacturieră. România are nevoie de industrii cu plus valoare mare”, a explict Lucian Stanciu-Viziteu.

La rândul său, Mihai Gârbă a explicat că locurile ocupate de fiecare candidat al USR pe liste nu are nicio legătură cu principiile care ”guverneză” în celelalte partide din eșicherul politic românesc. ”Pe noi, cei din USR, ne-a unit principiile partidului și programul pe care noi l-am adus în fața alegătorilor și nu dorința de a ocupa anumite scaune în parlament. Niciunul dintre noi nu a făcut parte din partide parlamentare. Vrem însă să împărtășim din experiența noastră pentru a duce programul USR la îndeplinire”, a declarata Mihai Gârbă.

Lista de candidați USR Bacău: 

Camera Deputaților:

Lucian Daniel Stanciu Viziteu
Liliana Boholțeanu
Gheorghe Lucian Tomozăi
Silviu Cernat
Adrian Adumitresei
Daniel Popovici
Cătălin Zdrobiș
Mihaela Iordache
Alexandru Ionuț Valache
Ionuț Butnariu
Rareș Gabriel Rusu
Gheorghe Saftiuc
Mariana Loiș

Senat:

Mihai Gîrbă
Liviu Rusu
Ionică Ovidiu Bratu
Irina Iuțuc
Cristian Scripcaru
Alin Gruia Boholțeanu