cci1Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, Hamid Moayyer, s-a întâlnit ieri, la sediul Camerei de Comert și Industrie (CCI) Bacău, cu reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai mediului universitar și cultural, precum și ai mediului de afaceri băcăuan.

Ridicarea embargoului de către Uniunea Europeană a deschis afaceriștilor, și nu numai, o piață fabuloasă. Asta pe hârtie, că în realitate pe nababii români îi doare-n flașnetă de ea.

cciEu am rămas năuc de cele zise de ambasadorul Iranului.

În timp ce nemții, francezii, olandezii, polonezii, până și rudele noastre mai sărace, adică bulgarii, au dat năvală pe tărâmul celor 1000 și una de nopți pentru contracte, ai noștri nici nu i-au băgat în seamă. S-au lăsat rugați.

„Am primit ordin să caut.., să ofer…, să facem…”, „la noi banii nu sunt o problemă”, sunt expresiile cheie folosite, ieri, la Bacău, de ambasador.

Să vedem ce s-o alege.

„În trecut, am avut o colaborare bună, noi, județul Bacău, cu Iranul, atât în domeniul cultural, cât și în cel economic, sportiv sau academic. Or, scopul întâlnirii noastre este de a relua și dezvolta relațiile instituționale și deschiderea de noi oportunități de dezvoltare în domenii de interes comun”, a declarat Doru Simovici, președintele CCI Bacău, inițiatorul întâlnirii.