Ministerul Apărării Naţionale începe selecţia viitorilor militari şcolarizaţi în anul de învăţământ 2017 – 2018 – în Bacău. Recrutările se fac prin Centrul Militar Judeţean, la Biroul Informare-Recrutare din strada Energiei nr.1, et.1, cam. 102-105, zilnic de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00.

Tinerii băcăuani care doresc să urmeze o carieră militară pot opta pentru colegii naționale militare, academii militare (pentru formarea ofițerilor licențiați) sau școli postliceale militare (pentru maiştri militari).

Pentru absolvenții de clasa a VIII-a, care nu depășes vârsta de 16 ani în cursul acestui an și sunt interesați de o carieră militară, MApN pune la dispoziție 480 de locuri în cele 4 Colegiile Naționale de profil:

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (120 de locuri),

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza (120 de locuri),

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia (120 de locuri),

Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova (120 de locuri).

Termenul limită de depunere a dosarului este 24 martie 2017.

Absolvenții de liceu, care doresc să devină ofițeri ai Armatei Române,  au la dispoziție:

2013 locuri la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu,

159 de locuri la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov,

66 de locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa,

180 de locuri la Academia Tehnică Militară Bucureşti,

50 de locuri la Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu Mureş.

Pentru cele 658 de locuri pot opta candidaţii cu diplomă de bacalaureat sau cei care sunt în clasa a XII-a şi cei care au vârsta până în 26 de ani. Pentru tinerii care optează pentru aviaţie-naviganţi, limita de vârstă este de 24 ani împliniţi în cursul anului 2017.

Termenul limită de depunere a dosarului de înscriere este 14 aprilie 2017.

În cazul tinerilor care vor să devină subofițeri sau maiștri militari, limita de vârstă creşte până la 28 de ani. Pentru această categorie profesională sunt disponibile locuri la:

Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti (216 locuri),

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Buzău (100 locuri),

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa (95 locuri).

Aceştia au termen de depunere până la începutul lunii mai 2017.

Primul pas pentru o carieră militară se face obligatoriu la Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Bacău pentru stabilirea contactului inițial.

După care urmează celelalte: efectuarea unui examen medical la o clinică militară, definitivarea dosarului de candidat, susţinerea a două teste aptitudinale care sunt apreciate cu „admis” sau „respins”, evaluarea psihologică, evaluare a aptitudinilor fizice la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Câmpulung Moldovenesc și, abia la sfârșit, urmează concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Admiterea elevilor se face în baza susţinerii şi promovării unei probe eliminatorii cu durata a 3 ore, care constă într-un test grilă de evaluare a cunoştinţelor la disciplina limba şi literatura română şi matematică, programat pentru 27 mai. Clasificarea celor admişi se va face în limita numărului de locuri aprobat, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare apelând numerele de telefon 0234/512.913, interior 132, sau 0234/546855.