Cel puțin unul dintre ele susținea proiecte al Primăriei Bacău.

Deputatul USR, Lucian Daniel Stanciu Viziteu a prezentat astăzi, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul Cabinetului Parlamentar din Bacău, activitatea susțintă de acesta în ultima lună în Parlamentul României, dar și pozițiile pe care USR le-a avut cu privire la temele care au dominat planul politic și social din România la început de an.

Prima temă abordată  a fost Moțiunea de Cenzură depusă și dezbătută în Parlamentul României de către Grupul Parlamentar USR împotriva Guvernului Grindeanu.

USR a avertizat, încă din perioada de campanie electorală, că PSD pregătește o relaxare în privința legislației penale. Credem, în continuare, că este o presiune imensă din interiorul PSD ca această modificare a legislație penale să fie pusă în practică. Noi, parlamentarii USR, am semnat această Moțiune de Cenzură. Suntem convinși că Guvernul Grindeanu și-a pierdut încrederea în fața populației și credibilitatea fața de partenerii externi ai României. Asta, în ciuda faptului că au abrogat OUG nr. 13. Să nu uităm că au făcut acest lucru în urma nemulțumirilor arătate de cetățeni prin manifestațiile care au avut loc în ultima perioadă. Moțiunea de Cenzură nu a trecut. Mai mult, parlamentarii PSD și ALDE nici măcar nu au votat”, a declarat deputatul Lucian Stanciu Viziteu.

O altă temă abordată în cadrul conferinței a fost cea a aprobării în Parlamentul României a legii Bugetului de Stat pe 2017.

Deputatul Lucian Stanciu Viziteu a susținut cinci amendamente la această lege însă, toate au fost respinse chiar în cadrul comisiilor de specialitate. Totodată, ele au fost respinse și în dezbaterea finală din cadrul Parlamentului. Cele cinci amendamente sunt următoarele:

  • Alocarea de bani pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani
  • Suplimentarea sumei alocate proiectului ”Bacău – Capitala Tineretului 2017”
  • Fonduri pentru reabilitarea Secției Nr.2 de Poliție Bacău
  • Bani pentru reabilitarea unui drum din județul Suceava
  • Alocarea unor fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate ce vizează reabilitarea peșterilor și tunelurilor ce se găsesc în subsolurile orașului Brăila.

Toate amendamentele depuse de mine au fost respinse. Mi-am dat seama încă de la început că PSD și ALDE vor vota împotriva lor. Este adevărat că au promis că vor fi alocați bani atât pentru drumul expres Ploiești – Pașcani, un drum expres ce trece prin Bacău, cât și pentru reabilitarea Secției Nr. 2 de Poliție din Bacău însă nu cred în promisiunile făcute de PSD și ALDE. Nici măcar pentru proiectul ”Bacău – Capitala Tineretului 2017” nu au vrut să aloce bani deși, Primăria Bacău este condusă în acest moment de un primar PSD. În privința Bugetului pe 2017 pot spune că este unul nerealist. Nu cred că el poate fi pus în aplicare. Acest Guvern se va crește datoria publică a României și mai mult. În acest moment gradul de îndatorare este de 37 la sută și, cu siguranță, riscul de a depăși 40 la sută este aproape o certitudine. Noi am votat împotriva aprobării acestui Buget prezentat de Guvernul Grindeanu”, a mai declarat deputatul Lucian Stanciu Viziteu.

Ultima temă a fost cea a manifestațiilor din ultimele săptămâni, manifestații pe care USR le-a aprobat ca fiind unele desfășurate în spiritul democrației și al bunului simț.

Eu, personal am participat la mitinguri doar în Bacău. În București, în Piața Victoriei, nu am avut timp pentru că am fost prins cu activitatea din Parlament. Salut prezența domnului președinte Iohanis în rândul protestatarilor din fața Palatului Cotroceni. Mi-aș dori să văd că și premierul Grindeanu vine în Piața Victoriei să discute cu cei prezenți acolo, însă nu cred că va face acest lucru. PSD nu agrează un astfel de comportament”, a declarat deputatul Lucian Stanciu Viziteu.