Meteorologii avertizează că în perioada următoare vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

Meteorologii INMH susțin că în Moldova gerul va persista până pe 14 februarie. Se vor înregistra maxime diurne de -6…-3 grade şi minime de -16…-12 grade, în medie regională.

După data de 15 februarie este posibilă o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, fiind estimat un ecart al maximelor de -4…-1 grad şi al minimelor de -11…-8 grade.

În primele zile ale intervalului, pe arii extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local mai importante cantitativ. Apoi vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar după data de 15 februarie va creşte din nou probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente.