Teatrul Municipal Bacovia organizează în perioada 21-26 aprilie 2017, Bacău Fest-Monodrame, succesorul Festivalului International al Recitalurilor Dramatice și al Galei Star.

Concursul BACĂU FEST-MONODRAME este rezervat unui singur actor care își va dovedi capacitatea de a împleti varii mijloace de expresie (text, mișcare, teatru-dans, animație etc) pentru a oferi spectacole complexe, de referință pentru scenele românești și străine.

Pentru ediția din 2017, au fost 17 înscrieri de la teatre din România și din afara țării. Prestațiile înscrise în concurs au fost evaluate de un juriu care, în cele din urmă, a ales 6 finaliști.

Astfel, finaliștii Bacău Fest Monodrame sunt:
• Iulia Valentina Verdeș, BEFORE BREAKFAST, după Eugene O’Neil, regia: Constantin Florescu, Teatrul Municipal „Ariel”, Râmnicu Vâlcea

• Andreea Darie, DOUĂ PIESE CU O FEMEIE, după Franz Xaver Kroetz, Teatrul 7, Iași

• Simona Codrean, GĂRI ÎNLĂCRIMATE, după AP Cehov, regia Nicoleta Dănila, Teatrul Dramatic I.D. Sârbu, Petroșani

• Ali Deac, 20 NOIEMBRIE, de Lars Noren, regia Eugen Jebeleanu, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu

• Alex Buescu, OPINIILE UNUI CLOVN, după romanul omonim al lui Heinrich Böll, regia Anca Maria Colțeanu, Teatrul Luni de la Green Hours, București

• Valentina Zaharia, VENUS ȘI ADONIS după William Shakespeare, regie Ioana Petre, Teatrul Mignon București.

Toți finaliști vor urca pe scena din Bacău pentru a-și dovedi talentul și dedicația față de arta teatrală, și nu în ultimul rând, pentru a încerca să câștige TROFEUL BACĂU FEST-MONODRAME.

Premiul din anul acesta va fi în valoare de 2000 de euro.

Acestui premiu i se vor adăuga Premiul onorific „STEFAN IORDACHE”, acordat de elevi din liceele Municipiului Bacău, și Premiul „Actori pentru Actor” – DINU APETREI, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău, dar și premiul pentru Concursul de Dramaturgie–Monodramă, premiu ce anul acesta este în valoare de 1000 de euro.