Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

a fost premiată la Gala de 10 UNSR

 

Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut onoarea de a participa la Gala de 10, un eveniment important organizat de Uniunea Națională a Studenților din România, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În cadrul acestui eveniment, au fost premiați 10 studenți și 10 elevi datorită rezultatelor deosebite. Pentru a promova voluntariatul au fost premiați  şi 5 voluntari care au arătat ce înseamnă acesta, prin implicarea lor în diferite proiecte. Momentul a fost așteptat de toate asociațiile care au fost nominalizate pentru numele #DeZece, printre care și Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Din totalul asociațiilor care au completat formularul de înscriere pentru a primi una dintre cele cinci distincții pe care le oferă Uniunea Națională a Studenților din România, Liga Studențească din Bacău, împreună cu alte 12 asociații au intrat în cursa pentru titlul „Asociația #dezece„.

La eveniment au fost invitați de seamă precum: Pavel Năstase (Ministrul Educației Naţionale), Gabriel Petrea (Ministrul Consultărilor Publice și Dialogului Social), Ecaterina Andronescu (Președinte Senat UPB), Sorin Cîmpeanu ( Președinte CNR), Mihnea Costoiu (Rector UPB), Gigel Paraschiv (Secretar de Stat în Ministerul Educației Naţionale), Anton Hadăr (Președinte al Federației Naționale Sindicale Alma Mater), Claudia Popescu (Președinte CNFIS), Doru Iamandi (Casa de Cultură a Studenților), Oana Craioveanu (Arrogance Events). De asemenea au participat şi vechii președinți UNSR: Florentin Gust (Deputat), Gabriel Petrea (Ministru), Ion Poenaru (Antreprenor), Șeila Abdulamit (Corporatist), Nicolae Tunsoiu (Asistent universitar). Aceștia au ținut să împărtășească propriile trăiri despre experiența lor în cadrul UNSR de-a lungul celor 10 ani de activitate a federației.

După ce au fost premiați cei 10 studenți, cei 10 elevi și cei 5 voluntari, au fost alese cele cinci asociații „#DeZece„. Din aproximativ 100 de asociații studenţeşti, Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a clasat în primele cinci, fapt ce reprezintă o încununare a activităţii pe care studenţii băcăuani o desfăşoară.

Studenţii care fac parte din Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău doresc să mulțumească pe această cale organizatorilor pentru efortul depus şi totodată și voluntarilor fără de care acest premiu nu ar fi fost posibil.