Joia trecută au fost desemnați câștigătorii celei de a doua ediții a Galei Tinerilor Antreprenori Băcăuani. Silvia Crețu Gherguț, deținătoarea unei băcănii raw vegan, a primit trofeul secțiunii „Start-Up”, iar Adi Chirilă, cunoscutul hair stilist, a obținut trofeul secțiunii „Excelență”.

La secțiune specială, cea pentru „antreprenoriat civic”, câștigător a fost desemnat Comitetului de Inițiativă a proiectului Bacău – Capitala Tineretului; comitet format din: Cristian Ghingheș, Gabriel Postolache, Alexandru Ciobanu și Lucian Popa.

Gala Tinerilor Antreprenori Băcăuani este o manifestare inițiată și organizată de Centrul European pentru Strategii Durabile (CESD). După lista cu nominalizații celei de a doua ediții și câștigătorii ei, este înregistrarea emisiunii realizate de Cătălin Bejan cu Niki Vrânceanu, președintele CESD și difuzată vinerea trecută la TeleMoldova.


NOMINALIZĂRI LA CATEGORIA „START-UP”

ȘTEFAN ALEXIU – Atelier Teatral Masca
Ștefan Alexiu estre actor la Teatrul Municipal Bacovia dar și profesor calificat, precum și deținătorul unui master în strategii de marketing și comunicare. Împreună cu soția, arhitect peisagist, a înființat Bom Atelier SRL, companie prin intermediul căreia a înființat o mică școală de teatru adresată elevilor.

ANCA MIHAELA MATEI  – Cream (Laborator de Cofetarie & Patiserie)
Laboratorul este o afacere de familie iar Anca Mihaela Matei așa și intenționează să-l păstreze, cel puțin un timp, pentru că așa crede că poate cel mai bine să păstreze standardul calitativ cu care s-a impus în piață.
Antreprenoarea este conștientă că afacerea nu se poate dezvolta durabil fără a returna comunității o parte din succesul obținut, astfel că una dintre modalitățile de de promovare practicate constă în sponsorizarea  diferitelor evenimente locale.

ANDREEA GAVRILUȚĂ – AndRal Design
Afacerea constă în furnizarea de aranjamente florale pentru evenimente și prin derularea unor ateliere de creație florală care să antreneze copii cu vârsta între 5 și 15 ani.

ALEXANDRA-ELENA VRABIE – Dream Big Media
După o scurtă experimentare a vieșii politice, unde a înțeles importanța prezenței online și faptul că oamenii prezentului au început sa ia decizii în funcție de ce le atrage atenția pe rețelele de socializare, Alexandra și-a înființat propria agenție de publicitate.

ANDREI DANIEL MÎNDRESCU  – Magazin și service specializat de biciclete
Afacerea promovează un stil de viata sanatos, prin practicarea mersului pe bicicleta la orice nivel ( de la plimbari recreationale pana la ciclism profesionist).

PETRU PASCARIU – Gourmet Pizza
Așa cum există „visul american”, există și visul românesc al emigrantului care se întoarce din Italia și își deschide o afacere la el acasă.
Respectând cu strictețe rețetele originale italiene, Gourmet Pizza a ajuns în scurt timp o afacere băcăuană cunoscută și respectată.
Deși afacerea are potențial de extindere imediată, Petru Pascariu nu se grăbește, conducându-și visul antreprenorial atent prin toate etapele necesare.

ADRIAN CIPRIAN PĂTRĂȘCAN – DJ Cip Events
Ideea afacerii a înflorit acum 6 ani, aici in Bacau, și de la an la an proiectul s-a dezvoltat, evoluând pe plan national. La inceput s-au derulat evenimente simple, cu un numar redus de persoane, iar acum afacerea evoluând la concerte care depasesc și 5.000 de persoane.

SILVIA CREȚU GHERGUȚ – Rawzisme – Bistro Raw Vegan – Câștigătoarea Trofeului
Aplasată ultracentral, afacerea comercializează către comunitatea băcăuană dulciuri raw vegan, sucuri obținute prin presare, pâinici deshidratate din legume și seminte și alte produse ce ajută menținerea unei alimentații sănătoase.
Clienții afacerii sunt persoane ce doresc sa încerce gusturi și texturi noi, persoane interesate de un stil de viata sănătos, copiii acestora, persoane cu diabet sau intoleranta la gluten sau lactate, persoane care doresc sa slabească mâncând sănătos.

NOMINALIZĂRI LA CATEGORIA „EXCELENȚĂ”

CRISTINEL JUVERDEANU & MARIUS SESCU  – Advertica
Cristinel Juverdeanu este un specialist în calculatoare (sau IT Ninja – cum se prezintă el) iar Marius Sescu un specialist în marketing (Marketing Jedi). Împreună conduc agenția de marketing Advertica, responsabilă pentru prezența online a multor companii atât din Bacău cât și din țară. 

CAMELIA PĂDURARU – Crafting Minds

Afacerea are ca obiect de activitate educația, traning-ul și coaching-ul NLP, hipnoza și Yoga;  adică tot ce ai nevoie pentru a pune oamenii la conducerea propriilor vieți și a le oferi metode prin care să obțină mai mult control asupra a ce contează pentru ei.
În prezent, Camelia Păduraru are peste 50 de evenimente organizate și peste 2000 de oameni catalizați în evoluția lor de interacțiunea cu Crafting Minds.

MARIUS PITIRICI – Mario Tech SRL
Afacerea oferă servicii de reparații pentru tehnică IT, orientându-se atât către zona B&B cât și spre consumatorul casnic.
Activitatea a început în 2013, în prezent desfășurându-se cu șase angajați, distribuiți în cele două puncte de lucru. 

RALUCA OLARU – Decro Concept
Decro este o agenție de organizări evenimente specializată în servicii de event planning și aranjamente florale, fiind totodată una dintre puţinele companii care a investit înntr-un program de responsabilitate socială, încă din primii ani de dezvoltare, prin susţinerea evenimentelor caritabile organizate de către organizaţiile neguvernamentale.
În 2015, Raluca Olaru  a reprezentat România la unul din evenimentele floristice de marcă ale Europei – FleurAmour 2015.

GEORGE ADRIAN PĂDURARU – Graduo (portal web)
Scopul afacerii a fost facilitarea accesului catre documente de studiu pentru studenți și sustinerea acestora în aprofundarea studiului.
Inițial a fost dezvoltată o platformă online dedicată studenților de la facultatea de construcții din București. Dupa ce comunitatea s-a dezvoltat, platforma a fost deschisă pentru toate facultatile din Romania. În final, George Adrian Păduraru s-a retras din afacere, vânzând Graduo. 

SEBASTIAN DECEANU – Trimax Solutions SRL
Trimax Solutions derulează o afacere de nișă în Bacău, furnizând materii prime și materiale firmelor de arhitectură, amenajări și producție publicitară. 

ADRIAN CHIRILĂ – Salon Adi Chirilă – Câștigătorul Trofeului
 Salonul Adi Chirila isi desfasoara activitatea intr-un ambient armonios si modern. Personalul profesionist al Salonului Adi Chirila, este definit de pasiunea pentru infrumusetare si are ca obiectiv perfectionarea imaginii clientului, cu o gama larga de servicii si produse care indeplinesc cele mai inalte exigente calitative. Simtul estetic al membrilor echipei, desavarsit in urma unei vaste experiente, garanteaza satisfacerea standardelor dumneavoastra in materie de frizerie, coafor, manichiura , unghii tehnice gel si cosmetica.

De Bacău a fost partener (și media) al evenimentului.