Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău, organizează la Centrul de Afaceri și Expoziții, între 28 si 30 aprilie prima ediție a concursului Bacău Dance Open. Evenimentul a reunit la start 1000 de sportivi din toate categoriile care se vor întrece pentru premii cuprinse între 100 și 600 de euro.

Perioada desfășurării concursului nu este aleasă la întâmplare, întrucât, pe data de 29 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Dansului. 

Ziua de vineri, 28 aprilie, de la ora 16.00, este rezervată concursurilor de formații când pe ringul de dans vor evolua copii și tineri de la diferite cluburi din oraș și din localitățile învecinate, aceștia practicând dansul la nivel de sport de masă. Concursurile de formații se vor desfășura pe categorii de vârstă și pe mai multe secțiuni, cum ar fi dans sportiv, dans modern, hip-hop și streetdance ș.a.

Competițiile oficiale, care se vor derula sâmbătă, 29 aprilie, și duminică, 30 aprilie, vor cuprinde câte cinci programe, cu începere de la orele 8.30, 11.30, 15.00, 17.30, urmând ca galele finale să se dispute de la 19.30. Lupta pentru titluri și trofee la Bacău Dance Open va fi aprigă, la evenimentul băcăuan anunțând-și prezența sportivi de top mondial.

La secțiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble, jive), pe parchetul de la Bacău Dance Open vor fi prezenți și campionii României, Paul Moldovan-Cristina Tătar, tripli campioni mondiali, locul 12 în clasamentul mondial al World Dance Sport Federation (WDSF). Alături de Paul și Cristina vor mai evolua și alte perechi românești valoroase, în ringul de dans fiind prezente și cupluri la fel de bine cotate din Rusia, Italia, Spania, Franța, Irlanda, Israel, Belgia, Serbia și Republica Moldova.

Tot în acest cadru, la secțiunea dansurilor Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step), unde lupta va fi strânsă, iar pe ringul de dans, pe lângă perechile noastre vor evolua sportivi din Republica Moldova, Irlanda, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Elveția, Belgia și Rusia.

Jurizarea competițiilor va fi asigurată de un complet de 21 de arbitri români și 12 arbitri străini din tot atâtea țări, aceștia fiind ajutați de Justin Istrate – director de concurs, și supervizați de Costinel Mihaiu – observator FRDS, Dorel Bagiu – președinte juriu pentru competițiile naționale și Gheorghe Răducan – președinte juriu pentru competițiile internaționale.

Unul dintre organizatorii concursului a explicat pe larg ce implică acest eveniment în cadrul emisiunii ”La pas prin Moldova”, realizată de echipa DeBacău pentru TeleMoldova