Dragoș Luchian, președintele municipalei PNL Bacău, a făcut astăzi o radiografie dură administrației Necula, la un an de la preluarea Primăriei Bacău: proiecte blocate, zero fonduri europene, zero fonduri de la Guvern.

A fost blocat orice proiect preluat de la administrația liberală și aș da exemplul Insulei de Agrement. Nici n-are relevanță de ce. Greșelile de proiectare puteau fi remediate pe parcurs, odată ce lucrările avansau. Noi așa am reușit să finalizăm strada Milcov, care era greșit proiectată. Nici decolmatarea lacului din jurul Insulei de Agrement nu s-a mai făcut. Ar trebui să fie bani, doar că în realitate Guvernul PSD a scos Bacăul total de pe harta lucrărilor bugetate.

În ultimul an, administrația Necula n-a reușit depunerea vreunui proiect pentru obținerea de fonduri europene.

N-a reușit nici măcar atragerea unui singur leu din resurse guvernamentale, deși România este condusă de un guvern PSD-ALDE.

Nici măcar banii promiși de Sevil Shhaideh pentru realizarea rezervei de apă nu mai vin.

După acestea Luchian a trecut la promisiunile actualului primar făcute în precampania și campania electorală.

N-aș vrea să trec peste promisiunile directe din campanie pentru că au fost foarte multe miciuni acolo, iar acum s-a dovedit că mințea.

La Spitalul Municipal situația este exact ca acum un an. Au fost doar continuate demersurile de reziliere a contractului, demarate de noi. Necula și-a început campania oficială cu o poză fix în fața acestei investiții, cu promisiuni ferme că în câteva luni vor finaliza lucrările.

Deși în campanie promitea stadion „pentru toți băcăuanii” , am impresia că se făceau calcule cu privire la valoarea terenului. Spun asta pentru că abia după campanie Necula a vorbit despre „mutarea stadionului”.

O altă minciună, care a adus multe voturi, a fost că el va scădea la jumate sau va anula integral taxa de salubrizare. Eu am ieșit atunci în conferință de presă și am spus adevărul, adevăr pe care-l știa foarte bine și Dragoș Benea, șeful său de partid. Este vorba despre un contract, despre niște angajamente luate de municipiul și judeșul Bacău. El a continuat să mintă, a strâns chiar și semnături de la cetățeni promițând scăderea acestei taxe.

Și pentru halda de fosfogips de la Sofert vinovați erau liberalii. Hrebenciuc sau Nicolae nici nu trecuseră pe acolo, iar Necula și Scripăț aveau soluțiile în buzunar. Ce se mai întâmplă acolo? Vă spun eu, nimic. Dacă mergeau pe varianta liberală acum probabil halda era ecologizată.

Dar poate cea mai dureroasă decizie a primarului Cosmin Necula, cel puțin pentru mine, a fost anularea burselor pentru elevii merituoși ai Bacăului. Nici Gala Sportului băcăuan nu s-a mai ținut. E tot o lovitură dată performanței.