Un număr de 80 de elevi, proveniți de la opt școli băcăuane, au primit în dar echipament sportiv, din partea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, la finele proiectului instituțional ”Ajutăm copiii să joace fotbal”.

Proiectul, desfășurat pe parcursul lunii mai în municipiul Bacău, a constat în organizarea unui minicampionat de fotbal la care au participat elevi cu vârstele între 10-12 ani, coordonați de profesorii de educație fizică și sport. Astăzi , începând cu orele 9.00, la Școala ”Georgeta Mircea Cancicov” s-au întâlnit echipele calificate în finala mare și finala mică pentru stabilirea clasamentului.

Astfel, în finala mică au jucat „Nicolae Iorga ” cu „George Bacovia”, primii obținând victoria.

În finala mare s-au întâlnit echipele de la „Mihai Drăgan” și ”Domnița Maria”. Victoria a fost adjudecată de elevii de la „M Drăgan” la penalty-uri, după o evoluție spectaculoasă a scorului în timpul minutelor regulamentare de joc. După ce au fost conduși cu 3 la 0, cei de la Domnița Maria au revenit și au egalat. Apoi au mai făcut asta încă o dată pentru 4 la 4.

Prin susținerea și derularea în premieră a acestui program, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului dorește să încurajeze și să responsabilizeze tinerii acestei urbe, indiferent de cartierul sau zona în care locuiesc, cu sau fără posibilități materiale, să se implice activ în viața comunității, să comunice unii cu alții și împreună cu Biserica.

”Ajutăm copiii să joace fotbal” este realizat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, prin inspectorul de specialitate Educație Fizică și Sport, și Asociația Județeană de Fotbal Bacău. Elevii implicați în acest proiect provin de la Școala Gimnazială ”Octavian Voicu”, Școala Gimnazială ”Domnița Maria”, Școala Gimnazială ”Alexandru Șafran”, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Miron Costin”, Școala Gimnazială ”Mihai Drăgan”, Școala Gimnazială ”George Bacovia” și Școala Gimnazială ”Constantin Platon”.