Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Federația Română de Oină, Primaria Bacău, Consiliul Local Bacău, Inspectoratul Școlar Bacău, Direcția Județeană de Sport și Tineret Bacău, Colegiul Național Catolic ,,Sf.Iosif” și Colegiul Tehnic de Comunicații NV Karpen organizează în perioada 19-21 mai la Bacău Olimpiada Națională a Sportului Școlar Faza Finală Gimnaziu la Oină Fete Ediția I.

 

Competiția care va strange la start 8 echipe : Școala Gimnazială Dieci (jud.Arad), Școala Gimnazială Recea (Jud. Brașov), Școala Gimnazială Ramnicelul (Jud. Brăila), Liceul Teoretic Jean Monnet (București), Școala Gimnazială nr 1 Curcani (Jud.Călărași), Școala Gimnazială Galicea Mare (Jud. Dolj), Școala Gimnazială Gheraiești (Jud. Neamț) și
Școala Gimnazială Remetea Chioarului (Jud. Maramureș) va avea loc pe terenul din spatele Stadionului Municipal Bacău.

”  Este un moment istoric fiind prima competiție de acest gen din istoria sportului nostru național. Mulțumim Ministerului Educației pentru că au fost receptivi la ideea noastră de a organiza o astfel de competiție. Scopul final al acestei competiții este dobândirea de către copii a deprinderilor psiho-motrice specifice jocului de oină, dezvoltarea fizică armonioasă și mai ales, sensibilizarea copiilor pentru practicarea jocului de oină. Sunt sigur ca vom avea parte de o competiție extrem de reușită.” a declarat Nicolae Dobre președintele Federației Române de Oină.