Astăzi, debutează la Comănești turneul final de handbal feminin, junioare 3, ce se va desfășura în perioada 31 mai – 4 iunie 2017.

Organizat de Federația Română de handbal, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Comănești, Asociația Județeana de Handbal Bacău și Asociația Handbal Club Comănești, competiția aduce la start cele mai bune 8 echipe din țară ale generației de jucătoare născute în 2002-2003.

Evenimentul se va desfășura în sala polivalentă din incinta Centrului de Agrement TROTUȘ , un complex ultramodern, ce oferă sportivilor facilități deosebite și care reprezintă o emblemă a orașului.

Vor participa: Coroana Brașov. Handbal ART Galați, CSS Slobozia, LPS Iași, Chimia Râmnicu Vâlcea, Phoenix Baia Mare, Danubius Galați, CSM București.

„Suntem onorați sa fim gazdele acestui turneu final de handbal feminin, o oportunitate deosebita pe care ne-o ofera colaborarea cu Federația Română de Handbal , de a promova imaginea orasului nostru si investitiile  pe care le facem pentru a asigura copiilor din oras si din imprejurimi alternative sanatoase de petrecere a timpului liber. Prin proiectul handbalistic ce se implementeaza in Comănești si prin aceste evenimente sportive pe care le gazduim ne dorim sa avem cat mai multi copii care sa faca sport si din acestia sa apara si acele valori care sa ne reprezinte orasul cu cinste in sportul de performanta. Complexul sportiv creat la Centrul de Agrement Trotuș, ce include sala polivalenta, bazinul de inot acoperit, stadionul din vecinatate vor oferi oaspetilor nostri conditii deosebite, care speram sa-i determine sa revina cu placere in Comănești. Uram mult succes tuturor echipelor participante si ne bucuram ca facem inca un pas spre a pune orasul Comănești pe harta handbalului romanesc!”, a declarat Viorel Miron, primarul orașului Comănești.

”Dupa doar un an de handbal feminin  juvenil in Comănești, a fi gazdele turneului final de junioare este o foarte buna ocazie pentru toti copiii nostri de a vedea pe viu cele mai bune jucatoare din tara la acest nivel de varsta. Pentru cele mai mici jucatoare ale noastre, pot fi modele in cariera. Pentru generatia noastra 2002-2003, sunt colegele lor care, incepand handbalul mult mai devreme, au atins un nivel de performanta ridicat, la care, in timp, prin munca, ne dorim si noi sa ajungem. Cinci zile in care orasul nostru respira handbal de inalta calitate. Cinci zile in care ne dorim ca toti participantii sa admire complexul nostru sportiv si conditiile deosebite pentru performanta create in Comănești prin eforturile administratiei locale. Uram succes tuturor echipelor!” , a declarat profesorul Florin Romanescu, coordonator al echipelor de handbal junioare ale AHC Comănești.