Primarul Cosmin Necula anunță pe pagina sa de facebook că începând din iunie centrul municipiului Bacău va fi închis circulației rutiere.

„Am decis să închidem centrul Bacăului, în week-end (sâmbătă și duminică), punându-l la dispoziția pietonilor.

Măsura va intra în vigoare începând cu week-end-ul 3-4 iunie, într-o firească prelungire a serbărilor prilejuite de Ziua Internațională a Copilului (1 iunie). Tronsonul închis circulației rutiere este cuprins între zona Primăriei Bacău (Policlinica Veche) și intersecția din zona Hotelului Decebal. Într-o primă fază, măsura va fi valabilă pe perioada verii, respectiv intervalul iunie – august, urmând ca în funcție de feed-back-ul primit din partea cetățenilor să acționăm în consecință.

Prin această decizie, Municipalitatea încurajează utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, redând orașul locuitorilor săi și eliberând zona centrală de traficul auto. Proiectele cu finanțare europeană pe care Municipiul Bacău le va depune vor fi centrate pe acest obiectiv urbanistic mai mult decât necesar. Gradul de civilizație urbană a unui oraș este dat, în principal, de modul în care ne raportăm la pietoni, la locuitori. De aceea, în viziunea mea, Bacăul trebuie să fie al băcăuanilor.”