În perioada 05 – 07 mai, în localitatea Subotica, Serbia s-a desfăşurat Campionatul European de Karate SKDUN, competiţie la care a participat şi tânărul sublocotenent Babei Robert, ofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. 

La startul acestei competiţii s-au aliniat 833 de luptători din 20 de ţări care s-au întrecut în probele de kata şi kumite pentru a obţine un loc pe podium. Robert s-a clasat pe un meritoriu loc III , obţinând astfel medalia de bronz la categoria de seniori – 87 de kilograme, categorie în cadrul căreia au luptat cei mai buni 16 sportivi din toate ţările participante.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”11″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/catalinb/public_html/debacau.ro/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]„Nu au fost meciuri uşoare, dar am reuşit să mă impun până în semifinală, când am pierdut în favoarea campionului de la această categorie, reprezentantul Republicii Moldova.” după cum ne-a relatat tânărul ofiţer.

Sportivul are centură neagră în karate Shotokan, iar în prezent se antrenează la Clubul Sportiv „Dan Botezatu” sub îndrumarea antrenorului Ionuţ Căşeru.