Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru municipiul și județul Bacău, și nu numai,  avertizarea meteorologică COD GALBEN,  valabilă în ziua de joi,  29 iunie 2017, potrivit căreia valul de căldură se va intensifica, iar  disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34..36 grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în ziua de 29 iunie, mai ales în orele serii și ale nopții, fiind intervale de timp cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

La nivelul municipiului Bacău s-au aprobat măsurile necesare pentru protejarea populației în perioadele caniculare, în acest sens urmând a fi deschise punctele de prim ajutor, respectiv cele șase  puncte de distribuire a apei potabile. Acestea vor fi deschise în intervalul orar 10.00 – 17.00, conform recomandării Direcției de Sănătate Publică Bacău, în intervalul 29 iunie-1 iulie, cu posibilitatea prelungirii în cazul emiterii unei noi avertizări meteorologice.

 Punctele de distribuire a apei potabile pe raza municipiului Bacău sunt următoarele:

 

–           Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău, str. Ștefan cel Mare, nr. 17A;

–           Biserica Ortodoxă ”Sf. Neculai”, B-dul Unirii, nr. 4;

–           Teatrul Municipal Bacovia, str. Iernii, nr.7;

–           Casa de Asigurări de Sănătate Bacău;

–           Biserica Ortodoxă ”Sf. Dumitru”, str. Narciselor, nr. 2;

–           Serviciul Public de Evidență a Persoanelor, str. Henri Coandă, nr. 2.