Tradiția a continuat și anul acesta în weekend-ul 15-16 iulie cu cea de-a 7-a ediție Bacău Streetball Challenge, desfășurată în centrul municipiului Bacău, în Piața Tricolorului. 

Prezența la startul competiției a fost de peste 250 de concurenți, în cadrul concursurilor de streeball 3 la 3 înscriindu-se 63 de echipe. Toate județele Moldovei au avut cel puțin câte o reprezentanță la Bacău dar și alte multe echipe cu reprezentanți din București, Târgoviște, Constanța și Ploiești la toate cele 6 categorii: OPEN, JUNIOR, SENIOR, OPEN Mixt, Wheelers, iar de anul acesta în premieră, Baby Mixt.

Asociația STEP – Surf the Earth Project a adus în fața publicului băcăuan atât competiții de baschet 3×3 (devenit anul acesta sport olimpic), concursuri de aruncări de 3 puncte, X&O și Slam Dunk Challenge, cât și demonstrații de karate, de baschet în fotoliu rulant și majorete. Pentru a face spectacol, au venit din Marea Britanie, Joel Henry (Dunk Elite) – care a fost pentru a doua oară în Bacău și Andrew Wilding (freestyler și dunker).

Competiția în cadrul concursurilor de streetball 3 la 3 a fost una acerbă, toate echipele calificate în sferturi având șanse reale de a urca pe podium. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”15″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/catalinb/public_html/debacau.ro/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Clasamentul final, pe fiecare categorie, a fost următorul: 

JUNIOR – M: 

1. The Vikings (Huși) 

2. Băieții de viitor (Iași) 

3. Uspape (Moinești)

JUNIOR – F:

 1. All Star Targoviște

  2. Pirania (Moinești)

OPEN MIXT : 

1. FACE MIKI CINSTE (București/Bacău) 

2. TATA ȘI COPIII (București)

3. MAMA ȘI COPIII (București)

OPEN – M: 

1. U.S of Moldova (Iași/București) 

2. Șacalii (București/Iași/Bacău) 

3. The Backstabbers (Ploiești/Sibiu/Botoșani)

OPEN – F:

 1. Agro Squad (București)
 2. All Star (Targoviște)

BABY MIXT – 12:

 1. Mini Leii (București)

  2. Fantastic 4 (Bacău)

 1. Baby Leoaicele (București)

SENIOR +35:

 1. Leii (București)

  2. Magic Ball (Bacău)

Bacău Streetball Challenge este singurul turneu din țară care are în cadrul sau concursul de baschet X&O. Acesta a dovedit încă o dată că este extrem de iubit de public și a fost câștigat, în urma a 5 runde calificare, de Mihnea Voronca din Rădăuți.

Un moment așteptat de toată lumea a fost concursul de Slamdunk. Câștigătorul desemnat de juriu a fost Joel Henry (UK), care a reușit să impresioneze audiența prin execuția în forță a unor procedee cunoscute de către iubitorii acestui fenomen. Acesta a reușit să-l învingă pe Andrew Wilding și pe ceilalți alți 3 adversari din România: Andrei Neguroiu, Alexandru Burcea și Dudu Alexandru și să plece acasă cu marele premiu de 1000 Euro.

Atracția principală pentru competitorii categoriei OPEN este reprezentarea României în 2018 la turneul de la Praga, Prague International Streetball + 2000 Lei, premiu revendicat de echipa U.S of Moldova din Iași/Focșani. Aceștia au reușit să se impună în fața echipei Șacalii cu scorul de 17-12.

Ediția 7 BSC a adus și puțină ploaie, dar asta a fost o piedocă în realizarea unui eveniment frumos cu ajutorul celor 30 de voluntari STEP – Surf the Earth Project. Această ediție a scos la iveală pasiunea jucătorilor cu susținerea din partea majoretelor și ne-a aratat încă o dată că baschetul e mai mult decât un sport prin demonstrația de baschet în fotoliu rulant susținută de trupa Motivation.