,,Suport pentru infrastructura socială, de sănătate și educație în județul Bacău„, al Fundației Terre des hommes, vine în completarea proiectului „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”, al UNICEF

Scopul proiectului ,,Suport pentru infrastructura socială, de sănătate și educație în județul Bacău„, este sprijinirea serviciilor sociale, de sănătate și educație prin implementarea de investiții în infrastructura din 45 de comunități, din județul Bacău, atât în construcții, cât și în logistică (de exemplu, dotări ale clădirilor existente, școli, cabinete medicale etc.) cu un impact semnificativ asupra calității vieții copiilor.

Viziunea de sprijin a Terre des hommes presupune o metodă de lucru etapizată, ce implică, în prima fază, consultarea mai multor grupuri de la nivelul comunităților: instituții de la nivel local, copii, părinți, profesori și membri ai comunității.

Consultările grupurilor țintă se vor desfășura în perioada iulie – decembrie 2017, iar în urma acestora vor fi stabilite prioritățile de investiții din fiecare comunitate. Ulterior, în a doua fază a proiectului, ce va demara la începutul anului 2018, vor fi începute procedurile pentru realizarea obiectivelor de investiții stabilite.

Proiectul are o durată de 24 de luni și este implementat prin bunăvoința Fundației Botnar.

,,Dincolo de investiții, ne dorim să aducem comunitățile împreună. Ne dorim să aflăm părerea copiilor, a părinților, a profesorilor, a reprezentanților instituțiilor locale, ai tuturor membrilor comunităților despre ceea ce cred ei că este important pentru comunitatea lor, astfel încât intervenția noastră să fie în concordanță cu nevoile comunităților. Nu putem face nimic singuri și doar împreună putem schimba lumea copiilor mai puțin norocoși.

Sperăm să putem transforma în realitate viziunea noastră despre o lume în care copiii pot crește demn, într-un mediu care-i protejează și care le răspunde nevoilor de dezvoltare.” – Mara Matei, manager proiect, Bacău.

 

Despre Terre des hommes

Înființată în 1960 în Elveția și activă în peste 35 țări ale lumii, Fundația Terre des hommes a avut o prezență neîntreruptă în România începând din anul 1992, contribuind la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului, reforma asistenței sociale și facilitarea participării copiilor la dezvoltarea propriei comunități.

Misiunea Terre des hommes este de a oferi ajutor imediat copiilor exploatați sau în situații de risc și de a schimba societatea în beneficiul generațiilor viitoare.

În fiecare an, Terre des hommes România, prin echipa sa de specialiști în protecția copilului, psihologi, sociologi și experți organizaționali, implementează programe și proiecte în beneficiul a mii de copii, axându-se asupra următoarelor priorități:
(1) întărirea sistemului de protecție a copilului astfel încât să fie prevenite situațiile de abuz, neglijare și exploatare;
(2) sprijinirea copiilor aflați în situații de trafic și migrație;
(3) incluziunea comunităților de romi și a altor minorități.

Fundația Terre des hommes este prezentă în România, la București, Craiova și Bacău.

În perioada 2016-2030, în aliniament cu strategia sa de dezvoltare, Terre des hommes România își va concentra atenția asupra copiilor afectați de migrație sau în conflict cu legea.

Despre Fundația Camelia Botnar

În 1970, Octav și Camelia Botnar, înființau Fundația Camelia Botnar, în memoria singurei lor fiice, Camelia, care a murit într-un accident de mașină, la doar 20 ani.

Octav Botnar a fost un antreprenor român de succes, a cărui talente de comerciant erau legendare în comerțul cu autoturisme. A fost un mare, dar și foarte discret filantropist, donând pe timpul vieții către numeroase organizații neguvernamentale.

S-a stins în 1998, la 84 de ani, lăsând moștenire Fundația Camelia Botnar a cărui scop este să ajute copiii și tinerii aflați în dificultate, cu precădere pe cei din România și Israel.

Fundația are sediul în Elveția, țara în care familia Botnar a locuit mulți ani.