Direcția Județeană pentru tineret și sport, împreună cu Fundația Interetnică pentru cultură și artă “Ion Ghelu Destelnica” și Centrul European pentru Strategii Durabile vă invită în ziua de 27 august 2017 la Tabăra “Valea Budului”, pentru a putea împărtăși bucuria finalizării a unei prime părți a proiectului local “CUNOSCÂND TRECUTUL ÎȚI COLOREZI VIITORUL”.

În numele unei bune și frumoase tradiții, în Centrul de Agrement de la „Valea Budului” se organizează anual tabere naționale unde vin tineri din toată țara. Ei sunt cazați în cele aproximativ 30 de căsuțe disponibile.

Proiectul propune personalizarea a 20 dintre aceste căsuțe, prin „botezarea” lor cu numele unor artiști sau scriitori români.

Scriitorii și artiștii al căror nume vor fi conferite căsuțelor vor fi stabiliți de către tinerii beneficiari ai proiectului, cu condiția ca două treimi dintre aceștia să fie băcăuani, de importanță județeană și să fie cu toții trecuți în neființă. În fiecare căsuță vor fi afișate pe pereți fotografii și fișe descriptive  ale personalităților.

Echipa de proiect, precum și alți tineri implicați se vor întâlni în cadrul unui simpozion- în care se va discuta  cu public subiectul și reușita prestațiilor.