Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău (CJSU), doamna Maricica-Luminița Coșa, prefect al județului, a convocat astăzi, 23 august 2017, de la ora 11.30, o nouă ședință de lucru în cadru restrâns, cu reprezentanții CJSU implicați în acțiunea de stingere a incendiului la depozitul conform de deșeuri al municipiului Bacău – celula 1, în vederea unei analize punctuale a modului de aplicare a măsurilor dispuse în ședința din 20 august 2017. 

 Alături de doamna prefect, la ședință au fost prezenți președintele Consiliului Județean Bacău, domnul Sorin Brașoveanu, subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea, primarul municipiului Bacău, domnul Cosmin Necula, domnul locotenent colonel Ovidiu Cărășel, împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Mr. Constantin Ene” (ISU) și șefii serviciilor publice deconcentrate Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău, precum și doamna Corina Diana Bostan de la Administrația Națională de Meteorologie – sucursala Bacău și secretariatul tehnic al CJSU.

Discuțiile purtate au cuprins o analiză detaliată și reală a situației și a acțiunilor întreprinse, până la această dată, prin deplasarea la fața locului a tuturor factorilor implicați, precum și măsurile ce se impun a fi luate pentru a finaliza operațiunile de intervenție operativă în vederea stingerii focarului.

Astfel, la această dată, depozitul este acoperit în proporție de 90% cu pământ prin mobilizarea în forță a echipelor Primăriei Municipiului Bacău, urmând ca, până la finalul acestei zile, acțiunea  să fie încheiată.

Direcția de Sănătate Publică a monitorizat permanent situația cazurilor prezentate la UPU Bacău, nefiind înregistrate intoxicații sau altfel de afecțiuni în rândul populației ce ar fi putut fi datorate emisiilor de gaze produse de focar.

 La rândul său, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău a monitorizat cele două stații,  valoarea medie a emisiilor de gaze înregistrate fiind în parametrii prevăzuți de lege.

Deși mai sunt urme de miros de deșeuri arse și de fum în atmosferă, acesta nu reprezintă un pericol pentru populație.

Situația în teren, precum și nivelul valorilor la emisiile de gaze este monitorizată permanent prin toate instituțiile implicate.

Pentru următoarele zile, s-a dispus continuarea intervențiilor cu forțe și  mijloace specifice ale ISU Bacău, pentru răcirea zonei afectate de incendiu și stingerea focarelor de adâncime, în paralel cu acțiunile primăriei pentru izolarea completă a depozitului – celula 1, ce va opri degajarea masivă de fum și va elimina riscul de scântei. După încheierea acțiunilor, se va relua depunerea deșeurilor în celula 1.

Acțiunile se derulează cu participarea tuturor instituțiilor responsabile,  sub coordonarea directă a președintelui CJSU Bacău, doamna prefect Maricica Coșa, prezentă zilnic în teren.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”17″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/catalinb/public_html/debacau.ro/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]