Curtea Veche Publishing și Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău vă invită joi, 26 octombrie 2017, începând cu ora 17.30, la o dublă lansare de carte regală.

Alteța Sa Regală Principele Radu al României, alături de doamna Irén Arsene Máté, directoarea generală a editurii Curtea Veche, vor prezenta albumul „Povestea Castelului Peleş”, scris de ASR Radu al României, şi volumul regal pentru copii și tineri „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”.

Oficiile de gazdă vor fi făcute de Adrian Jicu, directorul Bibliotecii. Lansarea va fi găzduită de Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” din Bacău (Str. Aleea Parcului nr. 9; în Parcul Cancicov).

 Citind „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsitescrisă de Adrian Cioroianu și ilustrată de Yanna Zosmer, cei mici vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul ASR Principesa Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate.

În anul naşterii sale, regele Mihai şi regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiţi să rămână departe de ţara lor. Copiii vor avea plăcuta surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roşie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia şi Maria şi care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor şi merg la piață să vândă produse din grădină!

Principesa a crescut păstrându-şi firea pozitivă, principiile de viaţă şi încrederea neștirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viaţă.

În Povestea Castelului Peleș, ASR Principele Radu al României prezintă această capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari.

Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale.

Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, „Povestea Castelului Peleș” este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Volumele „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite” şi „Povestea Castelului Peleş” sunt disponibile pe site-ul Curtea Veche Publishing și în librăriile din țară.