În cadrul evenimentului Zilele Porţilor Deschise, desfăşurat în perioada 5-7 octombrie, Automobile Bavaria a prezentat clienţilor din Bacău noul model BMW Seria 5 alături de noi servicii premium dedicate posesorilor BMW: servicii de întreţinere şi reparaţie dedicate mărcii BMW, servicii de buy-back şi trade-in pentru vehicule rulate, piese de schimb şi accesorii de origine BMW şi oferte speciale BMW service, dedicate fiecărui tip de client.

Cei prezenţi la eveniment au avut ocazia să testeze Noul Seria 5, sedanul din clasa business sau alte modele BMW şi să beneficieze de ofertele speciale BMW Service, preţurile promoţionale pentru autovehicule rulate, catering, kids corner, tombolă şi multe alte surprize, doar pe durata evenimentului.

“La un an și jumătate de la deschiderea oficială a locaţiei dedicată clienţilor BMW din Bacău şi împrejurimi, putem spune că ne-am atins obiectivul de business. Locaţia BMW din Bacău a căpătat rapid încrederea clienţilor din regiune bazându-se în primul rând pe o calitate a serviciilor care se află lună de lună în topul grupului Automobile Bavaria, atât pe zona de sales cât şi pe cea de service. Ne -am ţinut de promisiune, iar calitatea, varietatea şi caracterul inovator al produselor şi serviciilor oferite clienţilor noştri , atât din punct de vedere vânzare cât şi post-vânzare şi-au spus cuvântul. Pe lângă produsele şi serviciile disponibile la deschiderea locaţiei, de la sfâşitul anului 2016 oferim de asemenea întreaga gamă de servicii de tinichigerie şi vopsitorie la cele mai înalte standarde BMW. Până astăzi, am avut aproape 2000 de intervenţii în atelierele locaţiei BMW din Bacău şi am vândut peste 60 de automobile”, ne-a declarat Olavy-Theodor Pecou, Group After-Sales Director & Network Development, Automobile Bavaria Group.

A şaptea generaţie BMW Seria 5 Sedan este în premieră la Automobile Bavaria Bacău. Lansat la începutul acestui an, noul BMW Seria 5 a obţinut deja numeroase premii din partea revistelor germane „auto, motor und sport” şi „CHIP”, premiul „Goldener Computer” şi calificativul „Top Safety Pick+” din partea Institutului de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi (IIHS).

În sondajul realizat în rândul cititorilor de „Computer Bild” – revista de computere cu cea mai mare circulaţie din Europa – şi de celelalte publicaţii ale grupului media, modelul sedan business dinamic a obţinut cele mai multe voturi pentru oferta extinsă de conectivitate. BMW este singurul constructor de automobile care a câştigat un premiu „Goldener Computer” în 2017.

Motorul diesel cu patru cilindri, ce dezvoltă 140 kW/190 CP, este prezent în forma sa cea mai eficientă pe BMW 520d EfficientDynamics Edition, cu transmisie Steptronic cu opt trepte.

Emisiile CO2 de doar 102 g/km reprezintă un record în segment (consum mediu mixt: 3,9 l/100 km*). Disponibil este şi un model BMW Seria 5 Sedan cu sistem de propulsie hybrid plug-in, sub forma BMW 530e iPerformance.

Combinaţia dintre conceptul de propulsie electrică BMW eDrive şi motorul pe benzină, cu patru cilindri, produce emisii CO2 foarte reduse, doar 46 g/km (consum 2,0 l/100 km). Puterea sistemului este de 185 kW/252 CP.

BMW M550i xDrive este punctul de atracţie sportivă a noii game BMW Seria 5, cel puţin pentru moment. Motorul V8, care dezvoltă o putere de 340 kW/462 CP şi un cuplu de 650 Nm, impresionează nu doar prin performanţele remarcabile, ci şi prin eficienţa dovedită (consum mediu mixt: 8,9 l/100 km, emisii CO2: 204 g/km*). BMW M550i xDrive realizează sprintul 0-100 km/h în 4,0 secunde.

Dinamica îmbunătăţită semnificativ, gama inegalabilă de sisteme de asistare şi conectivitate, alături de un sistem de operare nou şi inovator sunt cele mai importante dotări.

Astfel, noul BMW Seria 5 Sedan are toate instrumentele necesare pentru a continua succesul remarcabil înregistrat de predecesorii săi; peste 7,6 milioane de automobile BMW Seria 5 au fost vândute de-a lungul primelor şase generaţii.

Aplicarea cu rigurozitate a conceptului de design ultrauşor BMW EfficientLightweight, cu utilizarea extinsă a aluminiului şi a oţelurilor de înaltă rezistenţă, reduce masa noii generaţii Seria 5 Sedan cu până la 100 de kilograme faţă de predecesorii săi.

Şasiul nou proiectat, centrul de greutate coborât, distribuţia egală a maselor între punţi – emblematică pentru BMW – şi caroseria ultrauşoară ce oferă rigiditate torsională excepţională, toate aceste ingrediente combină o experienţă foarte dinamică a condusului cu confortul pe distanţe lungi, valori pentru care BMW Seria 5 este renumit.

Diferitele opţiuni ale şasiului, precum Integral Active Steering (sistem cu roţi spate directoare) care acum poate fi combinată cu tracţiune integrală inteligentă xDrive, adaugă noi calităţi pachetului general orientat spre dinamică, conceput să asigure că BMW Seria 5 se află încă o dată în fruntea clasei sale. Noul BMW Seria 5 Sedan are un coeficient aerodinamic Cd=0,22 (pentru cel mai eficient model, BMW 520d EfficientDynamics Edition), o valoare record în segment. 

O varietate de sisteme de asistenţă sunt prezente în noul BMW Seria 5 pentru a oferi susţinere deplină conducătorului – nu doar în momentele critice, ci şi în situaţiile mai puţin solicitante de la volan, precum ambuteiaje, trafic lent sau porţiuni monotone de autostradă.

În acest scop, automobilul este echipat cu o cameră stereo, la care se adaugă informaţiile obţinute de la senzorii opţionali de radar şi ultrasunete pentru a monitoriza zona din jurul maşinii.

Noile dotări ale BMW Seria 5, alături de asistentul de evitare prin schimbarea benzii şi avertizarea la trafic transversal, sunt asistentul pentru schimbarea benzii (Lane Change Assistant) şi asistentul pentru menţinerea benzii (Lane Keeping Assistant) cu protecţie activă în caz de coliziune laterală. Acesta din urmă urmăreşte marcajele benzii de circulaţie şi zona din jurul automobilului şi ajută conducătorul în mod activ să evite posibilele coliziuni prin efectuarea unor mişcări corective asupra direcţiei.

De asemenea, BMW Seria 5 face un nou pas spre condusul autonom prin funcţii extinse pentru sistemul opţional Active Cruise Control (ACC / tempomat activ) şi asistentul pentru menţinerea direcţiei şi a benzii Steering and Lane Keeping Assistant.

Acestea includ adoptarea restricţiilor de viteză, pe care asistentul inteligent de viteză (Intelligent Speed Assist / dotare opţională) le comunică sistemului tempomat (conducătorul poate ajusta aceste date cu +/-15 km/h faţă de viteza maximă legală).

De la staţionare până la 210 km/h, automobilul poate prelua manevre de acceleraţie, frânare şi direcţie, în funcţie de setări.

Funcţia inteligentă Auto Start Stop îşi ajustează reacţiile în funcţie de condiţiile de pe traseu şi din trafic şi astfel oferă un confort mai mare al condusului.

Noua generație BMW Seria 5 a primit, așa cum se așteptau fanii mărcii bavareze, cinci stele la testele de siguranță EuroNCAP. Nimic surprinzător, până la urmă.

Una peste alta, CV-ul lui Seria 5 nu lasă prea mult loc de interpretări. Pe lângă armata de airbag-uri, pe lângă structura dim oțel și aliaj din aluminiu asortate cu părți din fibră de carbon, modelul bavarez mizează pe un pachet de sisteme active care pleacă de la deja banalele avertizoare de unghi mort și de schimbare a benzii și ajung la vârf să frizeze tehnologiile viitorului, cu un sistem de pilotaj semiautonom care știe să țină banda pe autostradă și să vireze după liniile de marcaj atât timp când ții mâinile pe volan.

Automobile Bavaria Bacău activează sub umbreala MHS Holding, entitate formata din trei grupuri mari de companii, care au realizat impreuna in 2016 o cifră de afaceri anuală de 380 milioane euro şi oferă locuri de muncă pentru peste 1100 de oameni, operând in 3 țări, Germania Austria si România Automobile Bavaria Group România deţine 12 dealeri BMW şi un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est. Asigură locuri de muncă pentru 500 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de aproape 130 milioane Euro. Automobile Bavaria Group este singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW din România, având exclusivitate în furnizarea de automobile speciale BMW pentru autorităţi şi misiuni diplomatice. Automobile Bavaria Group este dealer BMW M în România, reprezentând cu mândrie “cea mai puternica literă din lume”. Automobile Bavaria Group este primul dealer autorizat BMW i în România deținând în prezent 3 astfel de centre de competență, Băneasă, Cluj și Timișoara.