Bacăul se va afla sub cod galben de vreme rea începând din acestă noapte și până duminică la ora 21.00.

Va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula și 50 l/mp.

Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50-60 km/h. 

În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

În aceeași perioadă, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei se vor afla sub cod portocaliu. În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80-90 l/mp.
Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80-90 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscol.

Temperaturile vor scădea accentuat și în regiunile sudice, estice și centrale unde, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, va fi o vreme rece.