În această dimineață, odată cu depunerea raclei Sfintei Cuvioase Parascheva în biserica Mitropolitană s-a încheiat şi pelerinajul la Sfintele Moaşte.

Pe toată perioada desfăşurării acestei manifestări religioase (10 – 16 octombrie) structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică, misiunea fiind îndeplinită fără a fi înregistrate situaţii sau evenimente deosebite. 

 Structurile Ministerului Afacerilor Interne precum şi instituţiile cu care s-a  cooperat au asigurat buna desfăşurare a evenimentului religios, măsurile specifice de intervenţie şi prim ajutor, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În această perioadă s-a intervenit în aproximativ 600 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale (oboseală, stări de leşin), dintre acestea 69 de  persoane au fost transportate la spital.

Au fost desfășurate o serie de activități de prevenire a faptelor antisociale; în anumite situații punctuale jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine au aplicat măsuri sancționatorii pentru încălcarea unor norme legale fiind aplicate peste 70 de sancțiuni contravenţionale (valoare totală de peste 7.000 de lei) pentru cerșetorie, comercializare de bunuri fără documente legale, tulburarea ordinii publice.