Începând de marți, 14 noiembrie, de la ora 7, și până pe 17 noiembrie, Compania de Apă sistează alimentarea consumatorilor din sursa Valea Uzului ca să repare o conductă.

Teoretic, așa cum a comunicat CRAB, în toată perioada menționată apa se va furniza doar două ore dimineața și două seara (06.00 – 08.00 și 18.00 – 20.00), dar cu presiune redusă, ceea ce ar putea face ca în zonele mai înalte acest program să nu fie valabil. 

Lucrările s-ar putea încheia tot pe 14 noiembrie seara, dar umplerea conductei și revenirea la programul normal de furnizare ar mai dura încă două zile pentru băcăuani și doar 12 ore pentru oneșteni, până unde conducta este mai scurtă. 

”Dacă ne aducem aminte, primarul Cosmin Necula a închis școlile din Bacău când a plouat mai serios. L-aș întreba acum dacă este bine că reparațiile se fac în timpul săptămânii, când elevii sunt la cursuri, și nu au condiții de igienă, în loc să fi fost programate, de exemplu, vineri și sâmbătă”, spune deputatul PNL Tudorița Lungu.

De altfel, unele școli și grădinițe le-au cerut părinților să aducă bidoane cu apă pentru minimă igienă.

Conform CRAB, “conducerile unităților de învățământ vor asigura condiții de depozitare a apei pentru păstrarea igienei grupurilor sanitare. Reîncărcarea recipientului se va realiza zilnic, fie de la rețea, fie din cisterne puse la dispoziție de CRAB, în urma solicitării directe”.

Grădinițele cu program prelungit vor avea un meniu specific avizat de medicul școlar arondat și vor folosi pentru prepararea hranei zilnice, numai apă îmbuteliată. La masă, copiii vor primi veselă și tacâmuri de unică folosință. Elevilor li s-a mai recomandat să aibă șervețele umede și dezinfectant.

Pe ușile blocurilor din municipiul Bacău au fost afișate ultimele informații legate de această sistare, care afectează consumatorii din consumatorii din Bacău, Onești, Moinești, Târgu Ocna, Dărmănești, Comănești și comunele Dofteana, Ardeoani, Măgirești, Poduri, Cașin, Pârgărești, Târgu Trotuș (sat Tuta și Viișoara), Mărgineni și Hemeiuș.

oprire_apa_bacau_nov2017

CRAB va organiza trei puncte de distribuție a apei nepotabile la podul Mărgineni, pe strada Chimiei intersecție cu strada Republicii și Războieni (Starea Civilă).

În paralel, Primăria Bacău va asigura distribuirea apei nepotabile, în perioada 14 – 17 noiembrie 2017, în intervalul orar 08.00 – 21.00, în următoarele locuri: str. Aeroportului intersecție cu strada Republicii, Complex “Aviatori”, zona Narcisa (blocul potcoavă), Piața Sud, str. Cornișa intersecție cu str. Pictor Andreescu, pasaj Muncitorul, b-dul Alexandru cel Bun (magazin Adriatica), strada Mihai Viteazul (Biserica Sfântul Nicolae), str. Neagoe Vodă intersecție cu str. Martir Horea, str. Ștefan cel Mare (Carrefour), str. Aprodu Purice (stația de autobus) și str. Gării (magazin Evrika).

CRAB a anunțat și conducerea Thermoenergy Group SA Bacău că furnizarea apei potabile în municipiul Bacău se va face cu program.

Conform unui comunicat al Thermoenergy, sistarea poate afecta furnizarea energiei termice pentru încălzire și apă caldă de consum pentru consumatorii care sunt alimentați din rețelele de distribuție ale centralelor termice. 

“În cazul branșamentelor alimentate din rețelele de distribuție ale punctelor termice, lipsa apei reci nu va afecta furnizarea energiei termice pentru încălzire. Furnizarea apei calde de consum se va face în funcție de parametrii de furnizare a apei reci, acest lucru fiind valabil atât pentru centralele termice cât și pentru punctele termice”, se spune în comunicatul Thermoenergy Group SA Bacău.

DOC101117