Membri băcăuani ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și-au ales conducerea la sfârșitul săptămânii trecute.

În acest moment, în UZPR Bacău sunt legitimați 29 de ziariști, alți cinci având dosarul în lucru. Urmare a votului secret, Filiala Bacău va fi condusă de un consiliu director format din Cornel Cepariu – președinte al organizației, Leonard Popa – vicepreședinte, Ștefan Radu – secretar general, Silvia Pătrășcanu, Mihai Buznea și Aurelian Chiscop, membri.

Ceilalți jurnaliști care au fost nominalizați pentru a ocupa funcții de conducere sunt Dan Sion, Ioan Enache, Nelu Bîșcă, Eugen Verman, Elena Țintaru, Lili Adochiței și Marius Manta.

UZPR a fost constituită în conformitate cu prevederile Constituției României și ale OG 26/2000 cu modificările ulterioare și are statut de utilitate publică.

La ședința de alegeri a fost invitat Costel Ceocea, președintele SIF Moldova (gazda reuniunii). Acesta le-a dezvăluit ziariștilor prezenți câteva din proiectele social-educative în care este implicată Societatea de Investiții Financiare cu sediul în Bacău.